11 septembrie 2008

Post-prestantele jenante ale Nationalei lui Piturca: stop!

Compoartament mizerabil pentru majoritatea celor ce au jucat in cele doua meciuri oribile ale Nationalei de fotbal. Si in teren si in afara lui...
Pe un trend ascendent al violentei verbale si jignirilor duse mult dincolo de limita decentei intre diversi participanti la acest fenomen numit fotbal (federali, patroni, presedinti de club, jucatori, antrenori...), echipa nationala a Romaniei a ajuns de rasul lumii cu aceste doua meciuri. E, in fapt, un crescendo...negativ inca de la Campionatul European. Am batut in amicale Spania, Rusia, Turcia..., la zero!, iar la "Europene", echipele astea au stralucit, iar noi ne-am multumit sa jucam. Prost. Si sa ne laudam ca "am fost egali" cu campioana si vicecampioana lumii: cu o Franta pe care am fi putut s-o batem fara probleme (vezi cum au jucat Olanda si Italia cu francezii...), egali cu Italia, dupa ce alora li s-a anulat un gol perfect valabil si noi ne-am batut singuri prin gafele de pomina ale lui Tamas (care persista mereu...) si ratarea lui Mutu de la 11 m, iar cu Olanda am fost ridicoli.
...Acum, sa te domine o tara cat un orasel de la noi..., echipa din Insulele Feroe (apartinand de Danemarca), avand jucatori amatori, sa tremuri ca te egaleaza sau iei bataie pana si de la Insulele Feroe, pai..., in halul asta nu am fost nicicand!!
Adevarul e ca e extrem de deranjant ca jucam haotic, dezlanat si fara nicio idee tactica; in fapt, nu jucam nimic de o buna perioada de timp...Trist, dar real.
E adevarat, ieri, Luxemburg a batut in Elvetia, Germania abia a smuls un egal cu Finlanda, Austria a pierdut in Lituania etc, oricum, echipele mici nu mai sunt atat de mici..., joaca, se "agata", chiar forte ale fotbalului mondial au mai intampinat probleme mari cu echipele mici.
Dar...nici chiar asa!!!! Adica, te umileste Lituania la scor de forfait, acasa!, castigi abia tragandu-ti sufletul cu feroezii astia..., dupa doua jocuri lamentabile, groaznice si tu, antrenor de nationala ai tupeul (al temen n-am) sa spui ca "echipa a jucat bine" etc...?! Bun, Piturca a calificat de doua ori echipa la Europene. Foarte bine. Dar acolo, iar n-am jucat mare lucru si, acum, incepem meciurile pentru calificarea la "Mondiale" intr-un mod incalificabil, urat, cu doua meciuri de cosmar in dauna celor mai slabe echipe din grupa. Jenant!
Concluzii?
1.Fara Mutu si Chivu, suntem nimeni.
2.Generatia asta...e la o distanta ca de la cer la pamant in raport cu cea magica, "de aur", a lui Hagi and comp.
3.Piturca, e de ajuns..., gata. Mult'am pana aici, ai luat Cupa Campionilor si Supercupa Europei, ai fost de atatea ori campion al tarii ca fotbalist, ai antrenat cu rezulate "la intern" (inclusiv Nationala), acum insa...vrem si alt fotbal. Mai precis, vrem ca Romania sa joace fotbal, cu placere si daruire exemplara.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cinstit ar fi ca Piti sa lase de buna voie Nationala. Si Hagi zicea dupa ce a pierdut in dauna Sloveniei calificarea la Mondiale ca ar fi las daca ar pleca, cu toate ca el era vinovatul pentru jocul slab si pierderea calificarii. Finalul a fost ca tot a plecat.
Acum, ce o vrea Piturca, sa ne omoare si cu Franta, Serbia si Azerbaijan anul asta? Sunt prosti astia de la Federatie ca il mai tin. Daca le-o pasa vreun pic de asta si nu doar de banii multi ce-i iau pe nemeritat.

Anonim spunea...

Se cam face de ras si pe la televeziuni, ca prostul. E ofticos si dusmanos. E timpul sa lase nationala unui om serios, cu tinuta. Ce a facut, a facut, dar e o limita.
Asta!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web