26 martie 2010

Cu TVA sau nu ?!...

...Discutii aprige pentru plata au ba de TVA pentru cei care au construit si vandut imobile pe persoana fizica in mod "continuu" si/sau au vandut terenuri construibile. Pareri si pro si contra.

Sorin Blejnar, seful de la ANAF zice ca actiunea va continua, ca e absolut musai !

Sigur, avand in vedere situatia vistieriei statului..., fie din praduielile din ultimii 20 ani, fie din situatia de criza economica mondiala ce impieteaza si asupra economiei romanesti, fie din rezistenta la reforme a multor sectoare "de stat" (!...) sau din influenta coruptiei in societatea romaneasca (ce ti-e si cu Voicu asta!...), fie din unele balbaieli ale guvernantilor (de ex: impozitul minim, incoerenta in decizii de la anumite ministere), nevoia de a aduna bani la buget e foarte mare...
Dar, retroactiv...?! Nu plange nimeni de mila dezvoltatorilor imobiliari ce s-au imbuibat in vremuri de supraponderabilitate imobiliara, dar sunt multe lucruri "in ceata", neclare, in ceea ce s-a stiut si ce s-a aplicat intre 2005-2009 in fiscalitatea tranzactiilor imobiliare, in deciziile, afirmatiile si informatiile oferite de ANAF in toata aceasta perioada, vav de TVA-ul aferent (cand, daca si cum).

Razboiul continua. Probabil, in folosul avocatilor..., pentru multi ani de acum inainte.

Un comentariu:

idealbebe spunea...

Fara tva. e mai bine!:)

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web