4 aprilie 2008

"Casa Poporului", casa NATO; "face banii"?! Avem "cu ce" !

"Casa Poporului", hulita de unii ("mastodont comunist", "uratenie maxima", "horor arhitectural" s.a. ), laudata de altii ("marturie a sacrificiului poporului" sau
"monument arhitectural" etc) si-a dovedit utilitatea, iata, si prin gazduirea Summit-ul NATO, eveniment de anvergura pentru lumea contemporane.
Cea mai mare cladire din administratia civila din lume si, din cate se spune, singura vizibila din spatiu (de unde se mai vede doar "Marele zid chinezesc"...), "Casa Poporului" ofera Romaniei prilejul de a fi "Capitala lumii". Si, pentru romani, de a fi efectiv mandri. Ne-a "gradulat" cu acest epitet chiar purtatorul de cuvant al NATO, afirmand ca "a fost cel mai bine organizat Summit al NATO, aveti de ce sa fiti mandri, ca romani".
Si, as adauga ca, macar de acum inainte, chiar si cei mai necunoscatori (de "afara") intr-ale geo-politicii vor sti cel putin minimal de Romania, unde e Romania, ce reprezinta Bucurestiul si in ce tara este, mediatizarea evenimentului fiind maximala (hotelierii nu au facut fata cererii de cazare inclusiv pentru ziaristi...).

...De-ar sti insa Ceausescu, s-ar rasuci in mormant ! Nici in visele cele mai negre cred ca nu si-ar fi inchipuit faptul ca, in "Casa Poporului" (asa-zis..., intrucat ea avea destinatie exclusiv a "sotilor" Ceausescu si camarilei comuniste) se vor putea plimba azi conducatorii lumii capitaliste, ai NATO, impreuna cu presedintele Rusiei, in loc sa fie organizata vreo intalnire a fostului Pactul de la Varsovia sau sa fie gazduit al nu stiu catelea Congres al "partidului unic", cel comunist.

Avem, cum am dovedit in aceste zile ale Summit-ului din Bucuresti, "cu ce". Si...chiar suntem in stare !
Per total, a fost o excelenta oportunitate, fructificata de Romania, o ocazie unica si n-ar trebui sa facem economie de cuvinte spunand ca, gazduind la nivel (aproape) impecabil Summit-ul NATO, unde au fost cei mai importanti conducatori ai lumii, am trait un moment istoric princeps al inceputului de mileniu. Sa ne fie de bine ! Dincolo de simpatiile sau antipatiile pentru unii sau altii dintre politicienii romani, istoria va retine acest foarte important eveniment organizat excelent de Romania, in Bucuresti.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web