4 aprilie 2008

Scadere a numarului tranzactiilor imobiliare (si a preturilor la care s-au incheiat acestea)

...Ceea ce sustineam inca de la inceputul acestui an (contrar multor..."interese" si a "specialistilor (ne, dez...)interesati", au observat (concluzionat) si cei de la Wall Street, intr-o "vizualizare" a primelor 3 luni de pe piata locuintelor.
"Evolutia preturilor locuintelor in primul trimestru al anului curent a fost sub nivelul estimarilor initiale de crestere, in special pentru lunile februarie si martie, cand numarul de tranzactii a fost mult mai mic fata de cel inregistrat in perioada similara a anului anterior.


In principal, factorii care au afectat si vor afecta evolutia pietei preturilor in domeniul rezidential sunt masurile bancare privind creditele ipotecare, scaderea puterii de cumparare, instabilitatea pietelor financiare externe si numarul mare de proiecte lansate sau in curs de dezvoltare", se arata intr-o analiza realizata de Wall Street.
Se estimeaza in continuare o traiectorie ascendenta a preturilor de 15-20% pe an, mult mai lenta pentru urmatorii doi ani si o stabilizare a preturilor pentru apartamentele vechi ".


...As zice ca sunt cam (prea) optimisti la nivel de "ascendenta" si, respectiv, "stabilizare".

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web