14 iunie 2008

Maine (...!? 1990, parca s-a ales special !): turul 2 la alegerile locale, cele mai "IMOBILIARE" din istorie

Ce-o sa fie...maine la "localiada" ? Stanga..., dreapta...?! In orice caz, faptul ca votul uninominal si-a facut aparitia si in Romania pare de bun augur. Poate doar cu exceptia ca, pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean, ar trebui sa se aleaga din doua tururi; altfel, se ajunge la situatii de genul celei de la Bihor, unde cineva de la PNL a castigat cu (parca) aproximativ 25%...Ce reprezentativitate are un astfel de presedinte, care nu are majoritatea votului cetatenilor, adica peste 50% + 1 dintre cetateni sa fi fost de acord cu programul si ideile sale?
In orice caz, alegerea zilei de 15 iunie, cu reverberatii la...1990, prima mineriada, ar putea avea un anume impact. Ramane de vazut inspre ce se va indrepta vointa electoratului roman, mai ales in Capitala si in cele 4 sectoare: stanga...sau dreapta? Desi, pare-se, ca aliantele nu mai tin cont de doctrina, de apartenenta la stanga ori dreapta din punct de vedere politic, ci de interese. Inclusiv imobiliare (sau...mai ales!), in Bucuresti si in judetele limitrofe, Ilfov, Giurgiu, Calarasi s.a.
Vom trai si vom vedea. Mai e o zi...
PS: ...oare ce s-a intamplat in turul unu, in atatea zone rurale (inclusiv asa-zisele orase, proclamate astfel de pe timpul impuscatului...), acolo unde presa, mai ales televizunea, n-a avut echipe de transmisie? No comment.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web