31 octombrie 2008

Alte ciripeli imobiliare de duh, alti "specialisti" cu ochii pe buzunarul propriu...

Perspectiva pietei imobiliare din Romania ramane "foarte sigura", intrucat preturile vor continua sa creasca in urmatorii ani, sustinea sus si tare presedintele executiv al BCR, Manfred Wimmer. (3 martie ac., www.evz.ro).
Ce aflam actualmente dintr-un comunicat de presa al BCR? Banca Comerciala Romana (BCR) a raportat un profit net de 1,25 mld RON (341,5 mil EUR) in trimestrul al treilea, crestere de 71,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile operationale au crescut cu 82,8%, principalul motor fiind reprezentat de cresterea puternica a veniturilor nete din dobânzi (+58,5%) si a celor din comisioane (+24%).Creditele acordate au crescut cu 17,3%, ajungand la 43,3 mld RON.

...Ce incredere sa ai in astfel de personaje? Alte declaratii de prin presa ale catorva directori de prin agentii imobiliare :

"Se anticipeaza ca rezultatul acestei perioade realmente socante va fi cererea astfel acumulata si care urmeaza sa se pronunte incepand cu luna septembrie..." (Oana Taraze, Eurohouse). "Aceasta scadere inregistrata doar într-o luna de zile nu are nicio relevanta. E normala"..."Este exclusa ipoteza ca piata rezidentiala cade. Din contra, pentru cel putin zece ani de-acum inainte segmentul de locuinte va merge foarte bine."(Ionut Bordei, CBRE-Eurisko)."...Segmentul nou nu va fi insa afectat de aceste scaderi". (Ilinca Paun, Colliers).

Socanta perioada poate fi doar pentru asemenea insipide personaje, e chiar relevanta pentru "soliditatea" unor afirmatii iesite din gura lor si/sau ("dez")interesul lor, care, fie din propria prostie, fie din frica vecina cu disperarea de a nu le scadea contul (eventual, de a nu le mai intra mai nimic in el...) recurg la astfel de afirmatii. "Nu si nu", "nu scade", "din septembrie, vine avalansa de cumparatori" etc...Papagalii astia nu inteleg ca s-a incheiat haiducia in imobiliarele romanesti (si nu e vorba de hoti si interlopi, escroci care se mai "invart", desigur, dar care din fericire incep sa mai fie si arestati si, poate, mai avem si judecatori corecti, demni...).

"Preaprieceputii" astia n-ar mai trebui intrebati nici cat e ceasul..., atat sunt de prosti si/sau smecheri ! Sunt...varza, la muls vacile, pe camp cu ei! S-au compromis si decredibilizat complet...

3 comentarii:

Anonim spunea...

A crescut doar numarul de hoti in imobiliare foarte sigur si continuu, dar acum ei s-au aeliminat, odata cu scaderea preturilor.
Si e bine asa.
Nu-i plangem pe majoritatea, au bani asa cum zici si tu, de nu pot ei sa-i cheltuiasca si tot neamul.

Anonim spunea...

CE SA-I MAI CERI LUI BORDEI? E VEDETA IN ABERATII!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ real estate 0 :
corect, speculantii imobiliari s-au dus "pe apa sambetei" in vremurile astea.

@ anonim:
am mai auzit si citit si altele..., si mai si!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web