16 octombrie 2008

Bechtel a ajuns la 9km, ura !!! Furaciunea smecherita de PSD continua. Americanii subcontracteaza multe lucrari turcilor (Enka etc).

Dupa negocierea si semnarea de catre PSD a contractului Autostrazii Transilvania, cel mai mare proiect de infrastructura din toata Europa, prin care a cedat la pret considerat de toata lumea supraevaluat americanilor de la Bechtel lucrarile respective..., asa-zisa firma americana (pentru ca doar incasarile le duc cu ei in Statele Unite, muncitorii sunt turci si romani) a mai reusit "uriasa" performanta sa ajunga la vreo 9 km de Autostrada...
Lucrarile decurg in RITM DE MELC...Se mai invoca si ca "nu s-a rezolvat cu anumite terenuri, indicatori urbanistici s.a.". Pai, ati mancat milioane de euro inainte si acum n-aveti de pamanturile oamenilor ce le detin, ca borfasii?! Doar acum cateva zile, la un control, s-a constatat ca pe un tronson complet fara probleme juridice (terenuri neachizitionate etc) erau vreo 4-5 muncitori ce "o lalaiau" pe langa un utilaj stand...
Practic, lucrarile au fost date subcontractorilor turci, Enka. Muncitorii romani au ajuns sa fie batjocoriti, primesc salarii sensibil mai mici in raport cu muncitorii turci, se intampla chiar sa se lucreze "la negru", iar cand sunt prinsi de Inspectia Muncii, iau niste amenzi modice...
Asa cum se specifica in scrisoarea muncitorilor romani remisa presei de curan, "colectivul de angajati ai companiei de autostrazi Bechtel, punctul de lucru Chiridis-Bihor şi Savadisla-Cluj"sustine ca Tariceanu şi Orban au mai verificat autostrada doar din elicopter. Verificarile Inspectiei Muncii sunt stiute dinainte: "S-au facut controale, in urma unor sesizari, de catre Agentia Judeteană a Oficiului Fortelor de Munca Bihor, dar turcii au fost înstiintati si ascunsi pe la Baile Felix şi readusi apoi". Autorii scrisorii spun ca "nu putem rabda marsaviile, atrocitatile la care suntem supusi de catre reprezentantii firmei Bechtel".
"Sunt firme subcontractoare turcesti care au balastiere din care se aduce balast de proasta calitate (în proportie mare pămant şi alte ingrediente) si se asaza acest material pe aliniament. Daca sunt atentionati de inginerii romani, acestia sunt amenintati de catre reprezentantii firmei (turci) sa taca, altfel vor fi dati afara." Se sustine ca, muncitorii de la firma turceasca Enka inchiriaza firmei Bechtel utilaje cu 1.000 de euro pe zi si ca turcii trec fictiv pe statul de salarii muncitori ce nu exista in realitatea (doar sa incaseze bani).
Stat-in-stat.
Deh..., daca nu poti sa umbli la contract..., sa (re)negociezi, sa anulezi...

E drept ca nici astia de dreapta nu s-au omorat cu firea, dar si contractele "marca PSD" sunt BETON: secret de stat, confidential totul etc, gen Petrom ("scot contractul cand si cand, ma uit, n-am ce sa fac si-l pun inapoi in sertar...", spunea Basescu acum cateva saptamani), Autostrada Transilvania (Bechtel) s.a.
" FIR-ATI AI DRACU' CU MELCII VOSTRI ! "...

2 comentarii:

Anonim spunea...

in judetul alba sunt drumuri si de alea judetene si de alea nationale care au tocat si vor toca multi bani pentru interesele celor care sunt smecheri si au vile prin zonele de padure si lux.
vine cineva sa vada furatul de acolo?
nu vine nimeni pentru ca sunt interese foarte mari.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ soto:
Corect ce spui.
Am auzit multe chestii de-astea, Presedinti de Consilii, Prefecti, Primari etc, unde e politicul, acolo se directioneaza...drumul, utilitati etc.
E pe banii "alora", nu-i asa? Hop sosea pana la casa lui, a lu' maica-sa, a lui x...y etc, hai cu contractele de electrificare, gazul s.a.
Ca la romani.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web