8 octombrie 2008

"Capitalism" socialist: salvarea sectorului financiar particular prin nationalizari. Alta banca mare pica?! HORROR in piata financiara mondiala.

Criza economico-financiara si marile probleme bursiere, care sunt in picaj masiv si azi in America, UE, Rusia, Japonia s.a. imping statele lumii la interventionism si sustinere MASIVA, cu miliarde de euro si dolari, bani bugetari, garantii oferite de stat pentru depozitele existente in bancile particulare etc.
Se pare ca inca o banca importanta europeana va avea nevoie sa fie salvata rapid de la faliment, prin nationalizare...
Cum au procedat comunistii in Europa dupa al doilea razboi mondial, in Estul "salbatic si rosu", din alte motive..., iata-i pe capitalistii lumii recurgand la acest instrument la indemana: nationalizarea. Si uite cum, in capitalism, sectorul bugetar salveaza prim "pompare" masiva de bani, prin suportarea de costuri de catre cetateni, de la bugetul statului, a belelelor provocate de sectorul particular financiar-bancar...
Am ajuns intr-un tip de "capitalism"...socialist.
Oare dintre aceste banci care au scazut masiv pe bursa va fi urmatoarea nationalizata, Raiffeisen: -14%. Erste: -6%. ING: -14% ?
Probleme si pentru subsidiarele din Romania ?!
Britanicii au deblocat 260 miliarde euro pentru investitie in sectorul financiar privat, au in vedere nationalizarea partiala a 8 banci britanice !!.. Mama-mama, e "groasa" rau...
Prapad azi si in Japonia, unde iata ca (asa cum relateaza Reuters) indicele japonez Nikkei 225 a coborat azi cu 9,4%, avand cea mai mare micsorare din ultimii 21 ani !
Cei care investesc sunt foarte tematori datorita practic globalizarii recesiunii economice...si, iata, oriunde, sunt mari probleme.

"Lumea...arde" si la noi...
Si la noi !

Un comentariu:

Anonim spunea...

NE-AM FACUT FRATI IARASI CU RUSII, BURSA NOASTRA SI A LOR AU FOST INCHISE !!!

7-8 LA SUTA IN EUROPA E PICAJUL, LA NOI...S-A INCHIS, S-A APROPRIAT DE 15% SI S-A PUS LACATUL.

BULAGARELE AMERICAN SI, ACUM, DIN UE, VA CREA MARI PROBLEME SI LA NOI, CONTRAR A CEEA CE SPUN CEI DE LA PUTERE.

SI UNICREDIT E IN MARI PROBLEME, IN ITALIA SI CHIAR IN ALTE LOCURI.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web