22 octombrie 2008

Era "noua": Oprescu si Popescu semneaza "betonizari" in nestire..."Caprioarele" de pe Unirii etc? Morala?

Dupa victoria in alegerile pentru primari, noii alesi (singurii nou-alesi, toti ceilalti 5 primari ai Bucurestiului au fost realesi) Sorin Oprescu si Popescu Piedone, au intrat in paine: "Ne-am intors!...", i se adresa euforic Piedone in noaptea alegerilor Primarului General.

E drept, prin treburile administratiei locale, doar Popescu-Piedone s-a intors, dupa ce a fost acum doua mandate "garda" primarului de atunci de la Sectorul 6 (Darabont, PSD), ocupand ilegal doua functii simultan (consilier la Primaria Capitalei si Director la Primaria Sector 6), doctorul pierzand alte doua confruntari anterioare pentru locul ce-l ocupa azi v-a-v de Cismigiu.

Acum, nu se intampla mai nimic altfel in raport cu ceea ce era inaintea alegerilor locale din acest an...Oprescu, dupa ce a renuntat si anulat contractele celor ce asfaltau etc prin Capitala, a observat ca, la licitatii, tot aceleasi firme au venit cu oferte si le-au castigat..., tot cu acelea lucreaza, Dalli n-a plecat nici ea, ci e bine-merci, zgaraie-norii se vor inalta in continuare fara probleme..., betonizand in continu si sufocand Bucurestiul, traficul ne omoara in continuare, nici autostrada suspendata nu mai intentioneaza Oprescu sa se realizeze peste casele oamenilor ori pe sub ferestrele lor, ci a venit cu ideea de a se realiza "pe centura", pe deasupra liniilor CFR etc (cu consturi potentiale de 18 mil-35 mil EUR/ km)...Vise, vise, vise...Cica ar face referendum. Intreaba-ne, dle Oprescu, intreaba-ne! Fi-ti-ar suspendata de ras! Cu caprioarele...pascand pe Bv.Unirii, ce se mai aude? :)

Ce-i drept, domnul Oprescu s-a despartit cu regret (fortat de conjunctura si de..."mase" :)...) de cel caruia ii datoreaza mandatul de primar (care i-a castigat in instanta dreptul de a candida, dupa scandalul cu lista sa de sustinatori, cu semnaturile unor...morti, copii sau ale unor persoane care habar n-aveau ca sunt pe acea lista), fiul "parintelui Constitutiei", A.Iorgovan. Fostul senator PSD (decedat nu demult) Antonie Iorgovan a scos din patrimoniul Regiei Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) parterul vilei de pe str.Aviatorilor 98 si l-a cumparat cu 500.000 de lei vechi (www.gandul.info), afacere imobilara...tipica pentru clica politica.
Iorgovan Jr. fusese rasplatit de Oprescu cu numirea ca mahar in Comisia de Reconstituire a Proprietatii din Primaria Capitalei si, astfel, ajunsese sa decida el daca fostii proprietari ce au revendicat jumatate din imobilul detinut de familia sa in Aviatorilor isi vor primi sau nu terenul in natura.

Multe sunt pe stilul copyright Piedone-Oprescu. Cum "misca" Piedone ceva intr-un fel, imediat ii da (cedeaza) si lui Oprescu...: pune Piedone palmieri in sector (de parca am ajuns capitala...bananiera, altceva n-au mai gasit ca e reprezentativ astia pentru bucuresteni!) www.tell-1-vision.blogspot.com ...hopa, apar in locul ceasului din rondul de la Universitate palmierii lui Oprescu (e drept, unul a si fost furat de un "smecher cu BMW"...), pune apoi Piedone niste "sculpturi din pomi ornamentali in forma de ursi...", prin sectorul 4, apare si la Oprescu similar "caruta...verde" in fata Teatrului National...(altfel, o chestie nerea). Zilele trecute, semneaza Piedone autorizatie de construire pentru 3 imobile pe aleea Terasei, din sectorul 4 ("obligat..." cica din cauza "viciilor legislative"...), cu P+11 etaje, semneaza si Primarul General avize pentru 3 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) ale unor imobile-turn in Bucureşti: unul cu 32 etaje, cu inaltimea de 94 m (pe str.Doina din sectorul "primarului care...este", "hotele..." s.a., Vanghelie, sectorul 5), cel mai inalt imobil din Capitala, ce va avea 56.000 mp destinati pentru birouri, comert şi locuinte, altul in Sos.Panduri, tot in sectorul 5, cu 1.176 mp, 16 etaje şi 54,5 m inaltime; de asemenea, plus altul pe str.Emil Pangrati, in centru, cu 32 m inaltime. Betoane...la greu!

E drept, sunt si situatii invers..., in care doctorul este inaintea "Piedone"-ului: apartenenta intaietoare si initiatoare intr-ale politichiei la PSD (mai inainte a fost Oprescu in PSD, Piedone e traseist notoriu, PSD- Blocul National Democrat-Uniunea Crestin Sociala- PNTcd- Partidul Conservator, pe cand dl Oprescu e fiu de securist de Primaverii si 100% pesedist- "fost"), iar in "capacitatile" deosebite, tot mai inainte a fost Oprescu: senatorul si, simultan, directorul de la fostul spital al securitatii "Elias", directorul de la fostul "Municipal" (Spitalul Universitar) si profesorul univ.(asupra profesionalismului ca medic, niciun dubiu!, dar sa ai 4 joburi pe zi, hai, ce naiba?!...) si-a cam luat fraudulos (cum sustine presa) titlul de "profesor universitar", pe baza unui dosar plastografiat. Abia dupa aceea dl Popescu-Piedone si-a sustinut licenta...in provincie (deh, in Bucuresti, e mai greu cu...una-alta, inclusiv cu stiutul de carte), pentru diploma universitara la Facultatea pe care acesta sustine ca a a absolvit-o, de Management în Turism, la ASE, nu de mult timp (a mai făcut apoi un curs de management in administratie publicala München www.ziare.ro), mutandu-si smechereste apoi, pentru o luna..., domiciliul din cartea de identitate intr-un catun argesean, Priboieni, pentru a-si lua ...toate cele 5 categorii de soferie intr-o zi (examinatorul lui a fost arestat, sunt anchete mari si arestari cu duiumul, inclusiv 6 judecatori si 4 procurori ce au fost implicati in...trafic de influenta si de carnete de sofer). De la sef de carciuma, "Ciocarlia", dupa 1990, unde-si faceau chefurile tinerii PSD (de unde si ademenirea sa spre profitarea din politica), e pe cai mari azi domn Piedone.
Edilul actual al sectorului 4 a sustinut examenul auto pe 19 oct anul trecut la Grupul Scolar Auto Curtea de Arges. Potrivit directorului Ioan Calinescu, acolo examenele pentru permisele auto se dau...de regula o singura data pe luna. "O data la cateva săptămani, in functie de numarul cursantilor din Curtea de Arges....De ceva timp, nu mai le dam voie candidatilor nici sa mai dea examen pe masinile noastre. Deci, daca a luat examenul «pe bune», Piedone ar fi trebuit să vina cu motocicleta, masina, camionul si ceva remorcute de acasa". (I.Calinescu). Cu TIR-ul, domn Piedone (
www.piatza.net) ?!
Referitor la obtinerea titlului de "profesor universitar" de catre Primarul General Oprescu S., presa mentioneaza ca, din cele cel putin 20 lucrari stiintifice pe care trebuia sa le fi publicat in reviste de specialitate, acesta a depus dovezi doar pentru 15, dintre care 8...falsuri: peste paginile originale ale respectivei, pusese o foaie cu inceputul propriei lucrari, scrisa pe calculator, neavand diacritice. Montajul "scos" l-a xerocopiat si aratat astfel comisiei ce i-a dat titlul de profesor universitar.
Comisia a invocat si niste date de pe
www.pubmed.gov, unde insa apar indexate articole din domeniul medicinii dupa numele autorului si de litera 1 a prenumelui acestuia. Dupa cautarea cu "Oprescu S.", sunt 31 lucrari, 27 insa sunt publicate inainte de 2000, inclusiv...lucrarile fostei sotii ale lui Sorin Oprescu, Simona Oprescu, actualmente Fica, tot medic, care apar indexate in site tot..."Oprescu S." (www.cotidianul.ro) .

E..., acum, ce ar mai conta cate una-doua-...noua chestii dintr-astea? La primarie, inainte! Rezultate (in afara de..."poze", imagine si vorbe...)?!

"Scopul scuza...mijloacele"?!

3 comentarii:

Anonim spunea...

-am citit mirata ce spui,dar ma gandes ca in multe privinte ai dereptate.
-pleaca ai "alora",vin si "ai nostri",dar tot cu aia de dinainte lucram,cam asta e dictonul adoptat.
-Piedone faca curatenie in Berceni mai bine,a infrumusetat sectorul,acum cica nu mai are bani de strazi,ca l-a interesat mai mult imaginea sa si a lui Voiculescu.Astia de la Partidul Conservator distribuie pliante prin care zic ca o fundatie a lui Voiculescu plimba batranii gratis la manastiri,copii au gratis cercuri de limbi straine si jocuri,iau tensiunea gratis pe strada si ne iau cica gunoaiele gratis,dar in colaborare cu primaria de la sectorul 4.Publicitate.Nu zic ca nu e bine sa dea gratis,orice,la oameni,mai ales la blocuri sunt multi cu trai modest.Dar de ce nu isi vede Piedone de treaba lui,ca primar si umbla doar dupa imagine,ca l-am vazut aprope noapte de noapte la jurnalele lui Voiculescu,amestecand primaria cu partidul lui de acum,PC?
-Oprescu a trucat mult,e actor bun,a mai invatat si de la taicasau ce a activat in Securitate diverse chestii,e priceput.Ca si al televizor.Pana acum,in realitate,doar darama terase si atat.Sa ne mai alase in pace cu idiotenia lui de autostrada suspendata,e nebun?

Anonim spunea...

Ieri, Piedone a facut o chermeza cu banii de la Voiculescu, a dat pomeni elecotorale la toti, profesori, invatatori, pensionari s.a.

Asta ii intereseaza, campania electorala ca sa puna mana pe voturile oamenilor, sa-i pacaleasca.

Ce incredere sa ai nenica in astia care sunt de profesie smecheri si hoti?

Anonim spunea...

ASTEPTAM CEVA CONCRETIZARI DE LA OPRESCU, DAR NU ARE NICI UN PLAN, NICI NU E PRICEPUT DECAT LA GARGARA SI IMAGINE.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web