15 octombrie 2008

Iliescu, liber si NUP, pentru 13-15 iunie (celelalte?). Chitac si Stanculescu, la zdup pentru "Timisoara '89".

Parchetul General a decis, la 18 ani dupa mineriada din 1990, ca presedintele de atunci, Ion Iliescu, nu a fost vinovat de nimic.
"Vinovati sunt cei care au provocat acte rebele, inclusiv minerii, la incitarea acestor forte nenorocite".(I.Iliescu)
(foto stanga de pe www.mineriada.org)
Da' cine i-o fi chemat, cine le-a multumit pentru...(inclusiv) "florile plantate" in fata Teatrului National ?!

"Activitatea fostului Presedinte al Romaniei nu intruneste conditiile legale pentru a putea fi apreciata ca o determinare la savarsirea unei infractiuni si nu are legatura de cauzalitate de natura penala cu ceea ce s-a intamplat in dupa-amiaza zilei de 13 iunie 1990 si in noaptea de 13/14 iunie 1990, respectiv cu evenimentele in cadrul carora au decedat patru persoane si au fost ranite alte trei, prin impuscare", comunica Parchetul General.
Bun, da' de ce nu l-a intrebat nimeni niciodata nimic, nu l-a chemat nimeni la absolut nicio audiere in atatia ani?
NUP, neinceperea urmarii penale pentru fostul presedinte Iliescu, deci, pentru prima mineriada...

"Nu pot decat sa apreciez ca e un lucru normal si firesc acest NUP" (Ion Iliescu).

"Solutia data de Parchetul General este inacceptabila" (Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor). V.Ene crede ca exonerararea lui Ion Iliescu in contextul electoral actual nu poate fi intamplatoare.
Asociatia Victimelor Mineriadelor se va adresa Curtii Penale Internationale (CPI), chemandu-l in judecata pe Ion Iliescu, dar si pe alti reprezentanti ai statului roman, vinovati de acest caz. CPI poate ancheta un astfel de tip de caz la autosesizarea procurorului CPI sau daca e sesizata de ONU ori statul respectiv.

Iata insa ca, in situatia anchetei privin mortii atator romani in timpul Revolutiei de la Timisoara din Decembrie 1989, n-a fost tot NUP.

"Forte oculte", "straine...", au actionat la Timisoara, se spunea ca alea au fost vinovate de crimele de acolo din timpul Revolutiei. "A fost...sau n-a fost" Revolutie? A fost, de-aia am fost in strada sute de mii si milioane in tara asta..., dar pe fondul loviturii de stat data atunci de...oameni bine-pusi (ajunsi) acolo. Evident este, iata, ca Armata a tras in oameni, a contribuit la uciderea unor romani ce doreau libertate si democratie, un trai mai bun.

Stanculescu si Chitac, ajunsi acum la o varsta inaintata, au fost degradati, nu mai sunt generali..., fiind condamnati la 15 ani de puscarie, pentru demersurile sale zeloase Clanului Ceausescu de inabusire a revoltei anticomuniste si anticeausiste. Ani pe care, pare-se..., nu vor mai apuca sa si-i petreaca in inchisoare, desi decizia de azi e definitiva si irevocabila, din cauza varstei inainte ce o au. Cine stie daca nu vor incepe avocatii cu dovezile de "senilatate", "nu poate sa suporte detentia" etc...Nici nu mai are importanta, practic. Nici faptul ca Stanculescu n-a fost in sala de judecata, ci doar Chitac.

Mai mult, azi, cele 74 de parti civile constituie in Dosarul "Stanculescu-Chitac" vor primi ca daune morale si materiale aproape 1,5 mil lei noi, suma ce va fi achitata in solidar de fostii generali ai Armatei romane si ministri ai Guvernului post-'89, Stanculescu si Chitac,impreuna cu M.Ap.N. O mica alinare, pentru urmasii acelor martiri ai neamului.

Viata celor dragi nu le-o mai da nimeni inapoi...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tatucul Iliescu a fost tartorul atator nelegiuiri si crime in Romania, de la Revolutie incoace.El nu s-a implicat direct,ci doar a girat,stiind perfect ce anume se intampla.
E ca Mao,Castro si altii,odata suit pe un fotoliu de presedinte,asa vrea sa stea pana moare.Intr-o alta tara,dinainte de Revolutie,Iliescu era mai mare dictator decat a fost Ceausescu.
Nu stiu cat de vinovati sau nu au fost Chitac si Stanculescu in timpul Revolutiei,dar daca au dat ordin pentru a se trage in multime,e o crima,ar fi trebuit sa se gandeasca inainte.Daca s-a dat o sentinta dupa 18 ani,e dovada ca se poate judeca orice,cum e in orice tara civilizata,nu sa se mai ascunda smecherii astia furaciosi ca s-a prescris si alte de-astea.
In Timisoara au murit oameni,cineva trebuie sa raspuna.Si mai sunt si alti criminali,nu doar astia doi condamnati.
Ce s-a ales de sacrificiul eroilor din 1989,de moartea lor nevionavata?

Anonim spunea...

Nu cred ca mai prindem noi o revolutie, ceva, in viata, dar daca am mai prinde...

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ save:
vinovat sau nu, asta justitia ar trebui sa spuna daca a fost Iliescu. Dar, moral, a girat multe nelegiuiri in tara asta. Si nu numai moral.
Asta cu toate ca (vezi o postare a mea anterioara) il consider a fi un om politic de prim rang, adevarat, al acestei tari. Cu bunele si relele lui, e totusi om politic adevarat, scolit cu de-astea...(chit ca la scoala aia sovietica, preponderent si adaptat, cum am vazut, la capitalism).

@ coco:
Sunt multi ce gandesc ca tine. Dar, cam asa e, greu de imaginat o revolutie in tara asta (prea) curand. Cui sa protestezi si ce sa ceri ? De exemplu...

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web