20 octombrie 2008

ING (cu activitate si in Romania) salvata de pe un drum al pierzaniei.

Alt colos financiar-bancar salvat de pe drumul fatalitatii de catre guvernele tarilor membre sau nu in UE...!!
In urma situatiei fara precedent a grupului ING Grope NV (pentru prima data afisand pierderi trimiestriale), statul olandez va injecta grupului dominant in activitatile financiare de..."productie" olandeza, 10 mld. EUR. Cum stim, grupul are activitati intense si la noi in tara, in domeniile bancar, asigurari si fonduri de pensii. Grupul vanduse de curand afacerile cu asigurari din Taiwan, de unde incasase 600 mil USD.
Elvetia "pompeaza" si ea miliarde de CHF (franci elvetieni), impreuna cu alte institutii financiare private (una dintre ele din Qatar) in bancile Credit Suisse si UBS (primele doua din tara), care raporteaza pierderi de zeci de miliarde.
...Actiunile Societe Generale s-au micsorat azi cu 11,6%! Exista temeri ale investitorilor legate de incapacitatea bancii (a doua in Franta) de a rascumpara datoriile pe termen lung.
Inca una: liderul "antic" al Libiei, M.Gaddafi, a "bagat" si el (din surse ale fondurilor Libyan Investment Authority si Libyan Foreign Bank, aflate sub controlul lui si ale Bancii centrale libiene) capital in grupul UniCredit, ajungand al doilea proprietar al acestuia, cu 4,23% (stire NewsIn.). UniCredit activeaza si in Romania, sub brandul UniCredit-Tiriac.
De remarcat si faptul ca Islanda, practic a ajuns in colaps, bugetul statului scurgandu-se in nationalizari in serie si/ sau falimente ale institutiilor financiar-bancare. Ucraina se pregateste si ea de nationalizari substantiale de banci...
Problemele pietei europene financiar-bancare, in genere, se acutizeaza...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Astia toti zic ca sunt curati, dar sa nu fie cum era cu linistea FNI sau cu Bancorexul, ca e nasoala rau!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web