17 octombrie 2008

Isarescu, superstar !

In Romania, 37% din PIB reprezinta totalitatea creditelor acordate populatiei, iar in UE sunt multe tari unde exista dublul sau triplul acestui procent. Acest lucru, coroborat cu politica inteleapta a BNR, a guvernatorului Isarescu, care a tinut Romania departe de criza financiar-bancara, linisteste intr-o masura.
Azi, Isarescu se intalneste cu presedintele Basescu.

Anterior, s-a intalnit si cu premierul Tariceanu, care ii indemna pe romani...direct:" Cumparati titluri de stat", nu sa-si tina banii in depozite bancare...

Isarescu si-a dovedit capacitatile, profesionalismul.
Cel mai ferit stat din UE de colapsul bancilor si a altor institutii financiare, de spolierea bugetelor statelor a miliardelor de USD sau EUR pentru a repara (de multe ori, nu s-a putut...) incapacitatile bancilor si altor institutii bancare (ale managementului lor), a atenua efectele excesului si incontrolatului sistem de acordare a creditelor ipotecare este, azi, Romania. Si nu datorita guvernantilor, ci (in principal) datorita lui Isarescu, precum si atentionarilor repetate ale lui Basescu privind cheltuirea banului public.
Uitati-va "afara"...! De exemplu, Germania a anuntat astazi ca pune la bataie 430 mld.EUR pentru a asigura lichiditati in sectorul financiar-bancar.
Cu ce rezultate se fac aceste "pompari" de lichiditati? Iata, de exemplu, in Statele Unite, AIG, dupa ce a fost salvata..., consumand milioane si milioane USD ale contribuabililor americani, face lobby impotriva controalelor anti-frauda din industria asigurarilor (www.telegraph.co.uk ). Au fost relatari despre chefuri de pomina ale managerilor AIG, cu consum enorm de resursa financiara, chiar dupa ce a fost salvata de la faliment! "Gata cu vacanta! Fara vacante de vanatoare, fara statiuni de lux. Daca isi inchipuie ca ei o vor tine intr-o petrecere iar contribuabili vor plati oalele sparte, se inseala!" (procurorul general al New York-ului, Andrew Cuomo).

Chibzuinta, prudenta, gandire precauta..., cuvintele de ordine in sectorul financiar-bancar mondial, european, romanesc.

3 comentarii:

Anonim spunea...

vazand pe ce esti axat, inteleg chestia cu Mugur Isarescu ;)

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ yoda:
Pe "orice..." esti axat, e o realitate ce n-ai cum s-o ignori.
Fiecare intelege ce si cum vrea sau poate din situatia actuala, din comportamentul celor ce ne conduc si/ sau ne influenteaza vietile. Inclusiv in situatia guvernatorului BNR.

Anonim spunea...

bancile au smecherit si jupuit romanii, asa e, dar Isarescu a incercat pe cat posbil ca sa ii tina in frau.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web