21 octombrie 2008

"O, Suzan...!" (fara "a") e a mai mare si mai tare la Rapid!

Cine mai e sef la Rapid? Club de fotbal aflat in suferinta in acest sezon, desi incepuse excelent..., Rapidul a ajuns sa aibe toti jucatorii in teren straini, ceea ce ii scade din "farmecul" etern si sa aiba prestatii departe de ce asteapta infocatii sai suporteri.

Printr-o vanzare cam ciudata, foarte departe de ochii lumii, fostul nr.2 in guvernul Tariceanu a cedat (zice-se...) carma rapidista iordanianului Fatih Taher. Pretul? Nu-l vom sti niciodata...In orice caz, e clar ca George Copos avea stringenta nevoie de cash pentru "Ana Tower", un proiect imobiliar de anvergura. Desi initial spusese ca participarea sa (directa sau indirecta...) va fi de 90%, iata-l pe Copos actualmente umbland la cersit capital investitional pentru proiectul mentionat, unde nu vrea sa mai investeasca mai mult de 50%...Asta dupa ce declarase, invidios pe tizul sau, Becali:"...cine are lichiditati, azi...". Copos, cum se stie, a pornit totul de la comertul cu televizoare, avand acum banii investiti aproape integral in afaceri care, dupa cum recunoaste in revista Target, daca actualul ritm de crestere se mentine, ajung in 3 ani la...1 miliard EUR !

Cu toate acestea, Copos lasa mostenire un club Rapid, practic, dator-vandut, va sa zica: 4,1 mil EUR- datorie la Suzan Taher, fata lui Fatih si alte 4 mil EUR pusi gaj de aceasta pentru o alta datorie a clubului la Banca Italo-Romena; 1 mil EUR- datorie la o firma a lui Taher ("Quatron Int.Investment Ltd"); 0,9 mil EUR- datorie la George Copos.
In haos, fara o cunducere clara..., cu o puzderie de directori si presedinti, cu o amestecatura total neomogena, pe stil-plomba, intre foarte multi straini (portughezi de-ai lui Peseiro) si cativa romani ramasi pare-se accidental si vremelnic in Giulesti, ce sa faca suporterii..., sa-l astepte pe Peseiro ca "maine" rupe gura targului?!
Dupa ce si-a batut joc de calificarea in grupele Cupei UEFA, a dus echipa pe locul 11, s-a chinuit cu prima echipa sa scoata acasa din Cupa Romaniei o echipa de pluton, azi, din Liga a doua, Petrolul), dupa ce a umilit fotbalistii romani de la echipa feroviara (Dani Coman, poate cel mai bun portar roman la ora actuala, fijnd, de exemplu, mereu la echipa Rapid II din liga a treia...sau accidentat si ignorat), demis si reinstalat de teama pierderilor "colaterale" ale contractului sau, Peseiro nu mai poate sa ajunga in inimile fanilor decat in doua moduri: fie ia campionatul, fie ia cupa si termina pe locul secund (asigurand participarea in tur preliminar al Ligii Campionilor). Ceea ce pare ca e foarte departe a realiza...Daca va reusi sa termine turul sub Grant.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Unde sunt banii nemunciti, ciorditi, iese rau!
Rapidul se va duce de rapa cu aceasta clica. Noi suntem victime si isi bat joc de clubul nostru de suflet!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web