3 octombrie 2008

Sume fabuloase ce sunt necesare pentru salvarea economiilor Americii (700 mld. dolari) si UE (300 mld. euro). Guvernul roman, iresponsabil si demagog.

Dupa cum se arata pe www.LiveScince.com, suma de 700 miliarde USD care asteapta sa fie pompata de Bugetul central american de stat pentru salvare (achitare, in fapt, a ipotecilor date in sectorul privat american) sunt un mizilic pe langa datoria nationala americana, in suma de 9.000 miliarde USD. Asta inseamna, in fapt, ca fiecare american e dator cu 31.642 USD, in medie !
E..., dar are balta "jandarmului lumii" peste !
Recentul numit sef al finantelor americane, H.Paulson, a incasat (de ex.) numai in ultimele sase luni de la Goldman Sachs aprox 18,7 ml.USD (unde a fost manager executiv). Asa ca speranta administratiei republicane Bush in salvarea si relansarea economica...are "cu ce". Spun asta pentru ca, dupa cum se stie, niciun american n-ajunge sef pe la ceva daca n-are bani. Si ca sa nu fie tentat la furat!
Dl Junker, sef peste Ministrii Finantelor din UE, spune si el ca UE are deja nevoie de 300 miliarde EUR pentru a putea ajunge pe linia de plutire!
Criza in toata regula. Pericol mare... Pentru ca tavalugul problemelor nu ne poate ocoli si pe noi, asa cum iresponsabil afirma intaiul ministru al Romaniei. Ideea e ca beleau e ca tocmai datorita problemelor interne si iresponsabilitatii guvernantilor a ajuns, iata, si Romania in situatia de azi. Dupa ce Tariceanu s-a tot laudat ca "economia duduie etc", iata ca lumea a inceput sa ceara salarii marite, cu 50% etc. Si, abia apoi si-a dat seama si Guvernul ca situatia nu e nici pe departe asa roz cum au zugravit-o, deficitul exteren e o mare problema..., pensiile marite deja nu au cu ce sa fie platite, salarii ce au fost deja marite (nu de Guvern, ci de Parlament, care a trecut Legea de la pozitia 48 pe ordinea de zi..."pe foc automat" la "urgente", pentru a putea sa se voteze rapid) cu 50% la profesori nu au cum sa fie acoperite de buget etc.
Sa mai amintim si de cel mai idiot ministru roman existent din 1989 incoace, mascariciul de Adomnitei (se insoara omul, cica pana la alegeri; casa de piatra, dar...tot cel mai prostalau ministru ramane!)? El voteaza "ieri" Legea cu 50% crestere de salarii la profesori, iar "azi" cica..."nu e bine, nu sunt de acord, nu mai avem bani..., la anul nu mai e nicun ban pentru investitii etc, nimic"... Mare idiot, mare hahalera!

Cursul BNR la euro, inerent, creste, zi de zi. Se apropie de 4 lei..., ceea ce va crea probleme mari in economie. Economie ce deja e virusata. Vom plati accize la anul sensibil mai mari, iar preturile..., ce sa mai pomenim, unde vor ajunge?! Inflatia? Ce gluma...!

Importam aproape totul ca sa ne hranim. 70% din carne, 80% din grane, 75% din fructe etc.
Bineinteles si supermarket-urile, distribuitorii, intermediarii infiltrati pana la cumparator, vor profita.
Intrebarea este: de ce naiba astia care ne-au guvernat au distrus tot ce puteam produce, de ce nu se sprijina si producatorul roman din agricultura, zootehnie etc, de ce au distrus cam tot ce se putea..., de ce au dat pe nimic aproape tot ce tine de domeniul energetic...? Si probabil as mai umple cateva pagini de blog cu "DE CE"-urile noastre post-decembriste...

Un comentariu:

Anonim spunea...

salut.
problema e ca astora nu le pasa de nimic,au conturi grase in valuta,dar stau cu chirie de 200E desi nu sunt demnitari (Geoana etc),au masini de lux,dar se plimba cu ale statului gratis,au vile si case si terenuri si apartamente prin toata tara (in judetele din provincie sunt maharii locali,iar politicul e mana in mana cu economicul,chiar cu mafiotii de multe ori).

n-avem nici o sansa,suntem doar executanti ai unor nemernici.

"duduie economia"? in capul lui Tariceanu duduie prostia si hotia.
uite la noi,la Iasi:
http://www.iasiplus.ro/news/3/6362/Strainii+nu+cred+ca+economia+Romaniei+duduie+.html

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web