23 octombrie 2008

Tara unde HOTII (ne) fura..., liber, legal. Criminali legali!?

Petrolistii si gazarii, romani si straini, ne sfideaza de ani de zile, isi bat joc de noi: cand creste pretul pentru barilul de petrol (ajunsese pana la peste 140 USD, acum e si sub 65-70 USD) si/ sau leul se devalorizeaza in raport cu EUR, smecherii ce ne vand benzina/ motorina/ gazu; cresc substantial pretul. Cand se intampla invers..., pretul "la pompa" ramane acelasi sau, in cel mai bun caz, scade foarte putin si mult dupa ce se intampla inversarea mentionata. Pe aproape sunt si cei care vand/ distribuie si cealalta forma de energie, curentul electric. La toate insa, preturile vehiculate in Romania sunt la varful valorii lor in Europa...
Pe 27-28-29 oct, sa nu alimentam de la marii benzinari! Aceasta e un indemn ce se vehiculeaza in comunitatea on-line. Sa fie!
Bancile din Romania au politica, practic, de camatarie..., preponderent. In goana dupa castiguri facile, au venit cu bani de la bancile-"mama" sau se imprumutau de afara cu dobanzi infinitezimale in raport cu cele "livrate" romanilor..., pe care i-au spoliat de bani, inclusiv prin comisioane mari si abundente, plati pentru "orice" (ex: o foaie A4, normala, costa de ex...5 EUR+tva, o foaie de inchidere sau cum s-0 chema...80 EUR s.a.m.d.), dobanzi la credite marite ulterior fara acordul clientului, diverse dari introduse pe parcursul contractului fara noima...etc!). Asa au ajuns cu sedii somptuoase si au acaparat orice spatiu ce se ivea pe la parterul din toate cartierele Bucurestiului, ale marilor si micilor orase, chiar la sate..., iar salariile lucratorilor (despre nivelul "de sus", ce sa...?!) sunt la nivel de nr.1 in economie...

Supermarket-urile ..., care practica jupuirea producatorului roman (multe taxe...), in general, au preturi mincinoase (unul mai mic..., restul normale sau mai mari ca-n piete, ba chiar se intampla ca un produs sa fie anuntat la un pret in pliante si la intrarea in magazin, iar inauntru e mult mai mare, in fapt! -ultimele amenzi, date de Consiliul Concurentei, de peste 850.000 EUR, le-au incasat Billa, Pic, Spar), majoritatea fructelor, legumelor si produselor din carne fiind "de afara" sau a catorva producatori interni mari, multe sunt cu E-uri periculoase pentru organism sau chiar toxice (cu pesticide). De mentionat si pozitionarea lor in zone foarte aglomerate sau chiar centrale, contrar oricarei reglementari urbanistice si de...bun simt europene si nationale, care produce ambuteiaje, blocaje mari in traficul si asa sufocat in Capitala si alte orase...

Dezvoltatorii imobiliari (etc)... : disperati dupa profituri uriase, unice in lume (de peste 100% chiar...!) in domeniu, indiferent ca-s straini sau romani, construind imobile mai mari ori mai mici, au inselat romanii la pretul pe metrul patrat (suprafata construita nu e aceeasi cu suprafata utila!), cu termenele de executie, cu dotarile si/ sau utilitatile, cu anumite "smecherii" si chichite contractuale doar pentru a se asigura ca isi incaseaza banii cat mai repede (preferabil, anticipat, celebrele dezvoltari "on-plan" in epoca de maxima efervescenta in domeniu...) si cat mai multi... Plus, tot in domeniul tranzactiilor imobiliare inregistrate in agitatul babilon imobiliar romanesc, samsarii, camatarii, speculantii ordinari sunt alti escroci..."legali" ce s-au inregimentat la fenomen..., au marit chiar substantial preturile, au inghitit sume fabuloase si nemeritate de pe piata imobiliara (inclusiv unii agenti imobiliari lacomi si/sau prost pregatiti si/sau smecheri prin definitie...); nu mai spun de o sleahta de avocati smenari, cardasia achizitorilor de drepturi litigioase si smecherii aciuiti pe langa zonele administratiei publice locale si alte sfere decizionale (Guvern, Parlament, Regii, Judecatorii, Adm. Financiare etc), din orice sfera economica-politica-sociala ar fi acestea...

Politicienii ..., din toate spectrele politicii, ne-au tot tepuit din 1990 incoace. Dincolo de toate simpatiile, antipatiile fiecaruia dintre noi, de amagirile , dezamagirile ori (cate or fi fost...) confirmarile in asteptarile avute pentru unul ori altul dintre politicienii nostri, impresia generala in raport cu politicienii este de imbuibare, nesocotire a promisiunilor electorale, iresponsabilitate, nepasare in cheltuirea banului public, interes extrem si primordial de a se imbogati pe seama influentelor lor, utilizand inclusiv traficul de influenta, mita, furtul, acordarea de drepturi umflate lor, rudelor lor etc si clar de multe ori la limita legii...ori dincolo de ea.

Intr-o tara cu o economie de piata si, in plus, membra in Uniunea Europeana si alte organisme euro-atlantice, in mod cert nevoie de petrolisti, banci, supermarket-uri, dezvoltatori imobiliari si politicieni. Sunt, intr-o proportie diferita..., cert necesari (n-are sens a motiva in detaliu "de ce", pentru fiecare). Si aceia (de atatea ori...) criminali..."legali" ?!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e sunt extrem de acord cu tine. Am vazut si povestea cu pompele de la petrom care inregistreaza eronat

Anonim spunea...

Ne fura toti, asa-i...

Dar parca si noi, ca o caracteristica, ne lasam prea usor pacaliti, de toti acesti escroci.

Acum, pentru profesori, exista bani. Dar idiotii zic ca nu au, pentru ca au facut aranjamente si au pus bani in investitii de unde au furat masiv, prefectii PNL si UDMR cu smecherii din primarii, unde au facut wc-uri de 20.000 de euro, garduri de 2 miliarde, clante de 3 milioane lei, firmele de constructii ale mafiotilor au furat masiv, clientela aliantei dintre PSD si PNL.

Basescu a promulgat azi legea. Sunt profesoara si stiu ce mizerie este aici, dar nu se mai putea, am ajuns sa ma imprumut ca sa pot plati intretinerea si sa-mi iau o carte!!

As vrea sa spun ca, asa cum am zis mai sus, ca ar trebui ssa fim mult mai atenti la ce semnam un act de credit sau cand votam!

Anonim spunea...

A fost azi la realitatea tv Tariceanu, cu Stelian Tanase. Irascibil rau, arogandu-si ce nu are in merit si incercand din rasputeri sa arate ca el e mare, Base mic, n-a guvernat cu PSD, n-a fost pus de Base premier, el a pus 16% cota unica pentru impozitare, el e grijuliu si nu poate mari salariile in invatamant si incredibile tampenii. Ce sa ne mai asteptam la un asemenea meschin de om? Asa-zis liberal. Un odios.
Sa se duca unde a intarcat diavolii si sa-i ia si pe aia care s-au aciuit in fruntea PNL, scarba!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ madalina ionescu:
Doar atat?! Cu motorul "infundat" de la...apa, n-o stiai (rompetrol) sau cu "aditivi" la omv (cica?) sa se umfle pretul?!
@anonim:
daca sunteti profesoara, probabil stiti ce ati semnat (daca ati luat un credit), nu? Altfel, e nasoala treaba...Aveti dreptate si cu contractele de constructii pentru investitii date pe calapod politic (Mitrea-Sechelariu va spune ceva? Fenechiu-Adomnitei, idem?)...
@ asos'it:
mincionosu' roade osu'! Tariceanu a intins coarda prea mult, e inconstient acum.

Anonim spunea...

Ati auzit de vreun bancher arestat pentru furt din buzunarul clientului, de vreun constructor ce a furat la ciment, de dezvoltator ce nu a respectat termene sau a inselat la suprafata vanduta?

Suntem tara nimanui! Pentru ca toti smecherii de care zici ne fura fara a li se intampla nimic. Ba, ne ameninta ca, daca ii criticam, ne baga in inchisoare!!!!

Benzina si motorina, e chiar bataie de joc, furt pe fata, prosteala prostilor! Azi ziceai ca e protest?Unde ma, ca nu se vede, masini cacalau, trafic mortuar si benzinarii cu foc deschis. Vino la noi, la Mol, am vandut normal, ca in orice zi. Romanul nu pupa actiuni de astea, e prea fraier, ii convine. Pana va fi cu buzunarul gol si la stramtoare.
Si atunci, dracul o mai sti ce o sa fie???

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web