29 octombrie 2008

www.bugetulfamiliei.ro

"Imprumuta cu CAP!"...
Daca pana acum romanii au imprumutat...fara sa stie ce semneaza, doar in goana nebuna dupa consumism si/ sau nevoi mai mult ori mai putin stringente, odata cu acutizarea crizei financiar-bancare in Europa si in lume, cu efecte si la noi...(cei cu credite le observam cel mai bine...) si perspectiva nu prea roza economica, au inceput si romanii sa fie mai precauti, mai atenti la cum anume "cumpara" de la banca bani.
E adevarat ca siretlicurile bancilor erau mari, inclusiv prezentarea contractelor (cateva..., inclusiv asigurarea, de multe ori) inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare in sediul bancii, fortand astfel semnarea inevitabila si a contractelor cu privire la credit si ipoteca "pe genunchi..." de catre client. Insa, cum am mai sublinat, si neglijenta clientilor a fost asemenea...
Agentia Nationala de Protectie a Consumatorilor a lansat acest site de informare si educare intr-ale...banilor si care cuprinde si "creditul".
Capitolul educatie intr-ale creditarii a fost aproape complet eludat in Romania, cu / fara intentie.
Informeaza-te, asadar! Acum, ai o posibilitate in plus, importanta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

dar pana azi de ce nu au facut asta, sa informeze corect?
asa-i ai dreptate, am mers la BCR si m-am trezit cu vreo 20 de pagini de semnat, ma uitam la nevasta-mea si ea la mine, puteau sa ne puna ce vor ei in acte.
ne-au facut la buzunare, cu BIBOR si ce imbarligaturi ne-au mai pus in fata, asta e, faptul e consumat.
astia cu banca daca nu stai pe ei sa-i pistonezi te trezesti intr-un hal far de hal, si asa ne-au pus acum niste dobanzi marite si aranjamente care sa le cada lor bine, iar noua toate ponoasele.
singurul bine al agitatiei astia cu crizatii astia este ca au iesit la iveala ce invarteau bancile mai bine, cum eram noi la mana lor si bunul plac al oricarei mariri si, asa, s-a putut sa se mai potoleasca.
vad ca si isarescu i-a amenintat sa nu mai fure, opc sta cu amenzile pe ei, sper sa inceteze cu practicile furacioase.
la astia insa te poti astepta la orice, in orice moment.

Anonim spunea...

Am luat si eu credit de la Banca Romaneasca. Am apartament cu 2 camere, l-am luat cu 85000 de eruo si nu-mi pare rau, vad ca acum pe acolo se aproprie pretul in zona Baraje, la Auchan. Banca insa, se pricepe la luat bani nemunciti.

De ce nu au spus si nu au informat? E simplu, nu aveau nici un interes, era doar pentru a ne agata cu actele si a ne lua banii.
Ce este corect este ca fara banii lor nu aveam casa, chiar daca azi am credit inca pe 25 ani si mai am de dat vreo 44000 de euro.

Locul de munca eu il am mai sigur, dar la sotie e mai prost, nu se stie ce se poate intampla.
Asta e, daca nu riscam, azi nu mai aveam casa noastra.

Anonim spunea...

Cu noul regulament de creditare, e inutil astfel de site, ce bani sa mai iei? Luam 83 de mii de euor, acum abia de ma aproprii de 37.
A scazut pretul apartamentelor, la noi in Rahova era mai subtire oricum, bine, oricum era mare in raport cu cat trebuia sa fie si era logica lucrurilor. Dar ce dracu sa fac acum cand nu mai imi pot permite sa iau vreunul, ca n-am bani?
Sa astept, bun, sa astept, dar peste 3 luni imi naste sotia si trebuie sa iau o locuinta. O sa retrogradez la o garsoniera sau, poate, o casa mai normala prin Cornetu-Mihailesti-Gradinari-Ciorogarla, sa am legaturi cat de cat...Ne adaptam, n-avem incotro.
Oricum e foarte bine ca preturile scad, sa se faca 2 camere in 3 luni 45 mii, asta imi doresc! Buna, nu?

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ z.a.:
Ai dreptate, informarea a fost foarte slaba, lumea s-a ghidat doar dupa dorinta acerba de a avea o locuinta, neglijand viitorul apropriat si riscul. Atatia ani a fost doar "in sus", dar piata imobiliara e volatila, cine sa stie si sa spuna asta?, corectia era inevitabila...

@sam:
ti-a cam iesit. Bravo tie ! Si bafta sotiei, sa nu-ti ramana fara servici! :)

@doodle:
Si tie e foarte posibil sa-ti iasa, daca ai cash, esti om bogat azi!
Ce nu s-a stiut e ca si inainte...de 1 oct (noile norme ale lui Isarescu) erai tot asa, ca si toti ce aveau cash si si-au luat o locuinta astfel,banii din credit...nu erau si nu sunt nicicand ai creditatului.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web