13 februarie 2009

Bani, bani, bani...

La "furnizorii de bani" (care ar trebui sa fie)...exista, in continuare, atitudine extrem de rezervata vav de creditare, preocuparea e mult mai accentuata pentru atragerea de lichiditati de la populatie, oferindu-se chiar 25% la depuneri de "sute de mii de EUR"- Bancpost, iar alte doua banci cu capital grecesc, Emporiki Bank si Piraeus Bank, achita dobanzile...chiar din ziua constituirii depozitului (ultima, doar pentru persoane fizice) !
Oricum, (inca...) nicio banca nu face oficial vreo referire vav de numarul angajatilor concediati, gandind ca asta le-ar putea afecata "imaginea" si, poate, chiar...situatia efectiva.
Lucrurile insa sunt evidente. Asa..., "pe surse" :) se mentioneaza procente de concediati in sistemul bancar intre 25-35% din numarul total al angajatilor; exista si desfiintari de intregi echipe/sucursale, reorganizari, realocari... Citi Bank, de exemplu, inchide...30 din cele 39 de centre Citifinancial.

Bancile insa..., cum mai spuneam pe aici..., au din ce trai, chiar foarte bine, au acumulat profituri colosale in anii de crestere enorma; iata, de exemplu, BRD are in 2008 un
profit net de aprox 370 mil EUR (e inclusa si vanzarea Asiban)..., in plus cu 46% in raport cu 2007 !...
Economia ("bat-o...vina"!) ?...

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web