19 februarie 2009

"Calin, file din poveste". De ce s-ar rasuci in mormant Bratienii;...si Ceausescu.

Cei 3 candidati actuali pentru sefia PNL, in fapt…, n-au fost niciodata castigatori “a ceva…”. Vesnic, perdanti.

Calin Popescu Tariceanu a ajuns la sefia PNL pe “culoarul” lasat de Th.Stolojan, care l-a “delegat” pe o astfel de functie. Tariceanu a avut parte si de un congres PNL, e adevarat, in iarna lui 2005, cand Tariceanu era deja premier numit de presedintele Basescu (dupa ce in timpul alegerilor l-a dus prin localitatile tarii, unde mai nimeni nu auzise de Tariceanu: “acesta e viitorul premier al tarii, C.P.Tariceanu!”…), practic lucrurile fiind deja transate inainte de congres, era logic ca premierul sa ramana si presedinte de partid; n-a existat efectiv niciun contracandidat.
Inca un congres liberal, in 2007, a adus lui Tariceanu alta realegere-“numire” , tot fara vreun contracandidat (ce vremuri pentru Tariceanu, “o tempora!”…).
Singura data cand a avut contracandidat la sefia PNL, a pierdut lamentabil (nici jumatate din sustinerea de care a avut presedintele ales atunci, V.Stoica)…

Crin Antonescu s-a mai vrut si el odata presedinte de partid. A pierdut la mare distanta, cand a castigat Valeriu Stoica. Locul 3, asadar, pentru Antonescu. Atunci…

L.Orban si el a pierdut altadata alegerile in PNL, avand cam 10% din voturile adunate de Th.Stolojan (frustrare care l-a urmarit foarte mult si-l urmareste…).

Prin urmare, de cate ori au avut contracandidati la alegerile pentru sefia PNL, TOTI cei 3 candidati actuali au pierdut alegerile…

Acestia sunt conducatorii actuali ai PNL. Inclusiv in alegerile parlamentare de anul trecut, inclusiv cei dintre care se va alege un presedinte la PNL, anul asta (din pacate, perdanta a fost si Romania de pe urma guvernarii-“caltabos” a acestora…).

Tariceanu, desi a fost, ca numar de voturi, pe locul unu in colegiul sau ilfovean, a intrat in Camera Deputatilor “beneficiind” de…un tertip (sa nu zicem altfel…), prin care (s-)
a subtilizat locul ce-i revenea unui alt candidat liberal, castigator si el in Ilfov; asa a ajuns Tariceanu singurul deputat PNL de acolo...

Antonescu a pierdut alegerile categoric in colegiul sau electoral din Bucuresti, in favoarea lui Ionut Popescu (PD-L), cel care a adus cu adevarat impozitarea unica pe 16% in economia romaneasca (de care Tariceanu habar n-avea pana i s-a pus in mana programul Aliantei D.A., iar “dupa…”, afirma cu nonsalanta ca “exista…datorita PNL”?!). Totusi, de pe urma renumitului aranjament regizat de Mihai Voicu in Parlament (cu PSD, desigur…) pentru “felul” de uninominal stiut, Antonescu a ajuns senator. Perdant in alegeri…

Ludovic Orban, in alegerile pentru deputatie in Capitala, a pierdut si el, in favoarea lui Cristi Irinel (PD-L), beneficiind si el de acelasi asa-zis “uninominal” (cu care s-au “scos” aproape jumatate din actualii parlamentari PNL, 44 la numar), a ajuns deputat (e drept, a fost cu 0…si ceva % mai sus la voturi inaintea fostului senator traseist M.Marinescu…). Perdant si el, asadar, in alegeri…Despre experientele sale si la alte alegeri in Capitala (primarie), se stiu: perdante si ele…
Orbirea bolnava a lu' Tariceanu de a fi "motz" el, premier, desi PNL a fost a treia spita de la bicicleta in alegerile parlamentare si majoritatea conducerii PNL a pierdut (uneori, lamentabil) in colegiile lor...a contribuit decisiv la statutul actual al liberalilor, de a fi in opozitie.
Lucru care a deranjat pe multi membri PNL, mai cu seama in provincie, atunci, acum...

La ce matrapazlacuri au iesit la iveala..., pe langa ce relata presa inainte de finalul apoteotic al guvernarii PNL ( "suportata" de PSD, desigur, cu UDMR "in paine", desigur), la ce am vazut ca "practicat" actuala conducere pnl-ista, desi PSD are inca multe relicve si reminescente comuniste (aripa Iliescu-Nastase...), singura solutie pentru a nu ajunge tara la haos, la blocare politica, economica si sociala a tarii, a fost guvernarea PD-L alaturi de PSD (ma rog, cu cei desemnati de Geoana, cu toata opozitia aripii legata de regimul de dinainte de '89 si de cordonul ombilical al fostelor legaturi PNL-PSD, inclusiv de blocare in Parlament a dosarelor de coruptie ale...etc).

Aiuristica discursului de "aripi FSN"..., hm... Pe unde e secundu' lui Iliescu, P.Roman (aruncat ca pe o masea stricata la mineriada...X, desi - adevarat...- dorea reformare, in esenta, pana la separarea PD, respectiv PDSR), unde e Melescanu, unde-s si altii...?

In plus, cand Stolojan a adus PNL de la ...cadere, la peste 20%, nu era "FSN"-ist, era bun pentru PNL?

Sau cand "aripioarele" mai tinere/batrane din PNL, gen C.P.Tariceanu, D.Patriciu, V.Catarama, R.Campeanu, controversatul M.I.Quintus (conducea justitia) s.a. guvernau cu F.S.N., era OK?

Sau cand PNL a stat..."pe sub" PSD, "caltabosind"...cam toate cele ce le-a guvernat, cum era...?

Sau daca acest "Calin, file din poveste...", o pata pe istoria liberala in Romania, ar fi capatat giru' lui Hrebenciuc pentru a ramane premier si PNL guverna iar cu PSD, cum a mai facut-o, era bine, nu era cu "FSN"?

Alianta PD-L cu PNL nu poate sa (mai) existe; actualmente. PNL-ul si-a mai luat-o...si cand romanii i-au respins demiterea presedintelui, si la alegerile parlamentare trecute (chit ca "poza" iese bine, realitatea alegerilor a fost alta: PNL a castigat doar in 49 de colegii de senator/deputat) etc; actuala sa conducere e preocupata acum de cosmetizarea dezastrului provocat economiei si in justitie de guvernarea-smen recent incheiata a lui Tariceanu, de luptele interne pentru sefia partidului, iar combinatorul PNL, B.Olteanu (penibilizat si el in alegerile parlamentare..., perdant in colegiul bucurestean pentru Camera Deputatilor), finu' lui Tariceanu, despre care N.Nicolai, una din extrem de putinele persoane care a castigat alegerile dintre conducatorii PNL actuali, dar..n-a iesit parlamentar (!) in judetul Calarasi, spunea la Realitatea tv duminica seara ca (aprox.)... "din nepotul unei tortionare comuniste, ce sa iasa?...om cu viata de Primaverii, Olteanu are aceeasi atitudine comunista ca bunica-sa etc...",... acesta face si desface..., doar-doar Tariceanu sa nu poata fi dat jos de Antonescu-Orban.

De dorit ca PNL sa nu ajunga sa fie distrus, din interior, cum au fost distruse celelalte doua partide istorice romanesti: Partidul Social-Democrat Roman (PSDR), condus de Sergiu Cunescu dupa 1989, dar "vandut" pe ...2 bani si nescai posturi in guvern/parlament de Atanasiu (poate si suparat ca s-a facut de ras la alegerile pentru Primaria Capitalei ale vremii...), ministru si parlamentar PSD, partid practic distrus efectiv..., consfintind desfiintarea social-democratiei romanesti autentice, iar apoi..Partidul National Taranesc crestin-democrat (PNTcd) al regretatului C.Coposu, ajuns pe toboganul politicii romanesti...(aproape inexistent).


Ar fi pacat si trist sa ajunga PNL...PNTcd 2. La modul cum a "prestat" actuala sa conducere, cum a guvernat stil "smen" atatia ani..., la actualul discurs isteric, nervos si politruc al majoritatii celor ce au reprezentat acest in conducerea treburilor tarii, ce sa...?!


Cum in conceptia unor actuali conducatori PNL (doar) "ei sunt" ...dreapta romaneasca, nu (si) PD-L sau UDMR (ambele din PPE), ar ramane "fraticu'..." PNL din Internationala Liberala, cei ai lu' tov. Felix, cu "antenele" vechi (si noi, dupa unii mai mucaliti... :) ), PCR ("partidu' conserva roman") sa "reprezinte" liberalismul romanesc (in guvernare, desigur... :) ! )...

...S-ar rasuci in mormant Bratienii ... ; si Ceausescu :) !

3 comentarii:

Politist spunea...

si ce treaba are asta cu imobiliarul??!!??
stie toata lumea ca toti sunt o apa si un pamant...sau faci si tu un ban gramada...

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Marinica:

...deh, mai Marinica, nu toti care intra (si) pe acest blog se prind "de ce", "de ce...vesnic in sus?" ...sau "in jos", de ce "aia" sau "cealalta".
De-aia sunt perdanti. Vesnic.

"Ban gramada" sau nu, uite de-asta o sa mori de ciuda ca nu vei sti nicicand :) .
Nu imi inchipuiam ca ar fi intr-atat de "...gramada" cineva incat sa nu se prinda pe ce blog a intrat si cam ce (i) se posteaza pe aici.

Sii cum e: "daca taceai, filosof ramaneai"; macar nu erai..."gramada".

Anonim spunea...

SALUT.
ADICA PNL O SA PUNA UN PRESEDINTE CARE NU A CASTIGAT NICIODATA O ALEGERE..., NIMIC?

VIITORUL SUNA BINE LA PNL.

CHIAR NIMIC NU CRED CA EI NU AU CASTIGAT NIMIC NICIODATA, CEL PUTIN DACA VORBIM DE BANI.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web