8 august 2008

In 08.08.08, la 08:08:08, a inceput ! "Nihao, Beijing !"

"Buna dimineata, Beijing!", adica...

Iata cele cinci mascote ale Olimpiadei din acest an, din China...
...ale caror prime silabe traspuse inseamna "Beijingul va primeste cu drag!". Asa si este, cert. MEGAOLIMPIADA organizata cu tot fastul, cu bucurie, maiestuozitate si mandrie de chinezi, a inceput la 08.08.08, ora 08:08:08 . Superb. Data si ora istorice!

Cu siguranta ca prima tara din lume ca populatie va organiza un megashow la deschidere. In fapt, cred ca toata aceasta Olimpiada asiatica va fi un show. La care chinezii vor, desigur, sa-si traga partea leului; pardon, a..."dragonului" :)...

Desi cu doctrina comunista "in sange si in simtiri", iata-i pe chinezi "dand voie" capitalismului sa le aduca prosperitate (cu toate ca, se stie, cu drepturile omului in integralitatea acestora si cu Tibetul, sunt inca multe probleme; nu mai zic de separata "insula rebela", Taiwan...). Desi cifra 8 o aveau si ei, ba chiar cu mult inaintea natiilor prezente azi in China pentru intrecerile olimpice ("8"~ "prosperitate", in chineza), la nivel de reala prosperitate..., a fost cale lunga. Si inca mai e, pentru ca si in China sunt inca zone intinse de sarcie crunta.

Revenind: pe pariu ca pe locul unu la numar de medalii, dar si ca valoare a acestora, va fi China?

Pentru curiozitate, redau lista sporturilor la care se concureaza la actuala Olimpiada: atletism, badminton, baschet, baseball, box, caiac-canoe, canotaj, ciclism, calarie, hochei pe iarba, fotbal, gimnastica sportiva, gimnastica ritmica, haltere, handbal, inot sincron, judo, lupte greco-romane, lupte libere, natatie, pentalon modern, polo, regata, sarituri in apa, scrima, softbal, taekwondo, tenis de masa, tenis de camp, tir, tir cu arcul, trampolina, triatlon, volei si wrestling.
O observatie: din 2012, sporturile baseball si softbal nu vor mai fi pe lista celor olimpice...

Printre cei aproape 10.000 de sportivi din 206 state, vor fi acolo si 102 romani. Le tinem pumnii: hai, Romania !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu pariez ca pierd. China e ...the best!
Iese prima anul asta, si eu zic la fel.
Ai nostri nu cred sa faca mare branza, nu prea avem cu cine, am saracit rau la nivel sportiv.

Anonim spunea...

important e sa concurezi, inainte de toate.
suntem cu 102 oameni acolo, nu e chiar nimic.
sanse sunt la medalii, mai mult pe partea feminina decat masculina.
uite, azi a si pus mana pe argint o fata la judo, dumitru alina, dar poate lua chiar aurul, e in mare forma.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web