Inspirat (si) de dezamagirile fostului simpatizant si votant al PNTcd din 1996, Victor Ponta, lider al PSD actualmente si aspirant la postul de ministru (la justitie, fireste), scriu acum ca Emil Constantinescu a fost cel mai prost ministru din istorie. Nu doar ca si-a batut joc de aspiratiile multora dintre romani si a fost incapabil, un "infrant al sistemului".
Redau (aproape intocmai) trei fragmente dintr-un dialog al fostului presedinte cu ziaristul Dumitrescu (la Realitatea tv):
* Ziarist: "Dle profesor, s-a taiat masiv din padurile romanesti, acum si din cauza aceasta se intampla, iarasi, inundatii dezastruoase. Cine sunt oare vinovatii pentru asta?"
E.C.: "Dle, responsabilitatea este a tuturor...".
Adica, pentru ca tot felul de nenorociti, in complicitate cu mai toate puterile politice perindate la nivel local din zona respectiva si chiar la nivel central (cine si-ar putea inchipui altfel?), au taiat masiv si, astfel, au distrus multe paduri ale tarii (defrisarile fiind o cauza principala a inundatiilor si din acest an), suntem toti vinovati?! Defrisatorii criminali ar trebui, intr-o tara normala, a Uniunii Europene, sa infunde puscariile!
** Ziarist: "Dle presedinte, de ce se intampla aceste dezastre in multe parti ale lumii si ce ar trebui facut?"
E.C.:" Dle, am fost impreuna cu fostul presedinte Carter in zona unde a fost uraganul Katrina. Vedeti, la americani, principala putere mondiala in tehnologie, tot au fost 30.000 morti. Una e 30.000 insa, in SUA, alta e 1 milion de morti, in Bangladesh. Este vorba de atitudine. "
Asa, sa vorbeasca si fostul presedinte "niste vorbe" si sa para filozof la televizor, cand il mai cheama cate unul din presa video...
In realitate, e cu totul altceva. Bangladesh e una din cele mai sarace tari asiatice, are aproximativ 151 mil de locuitori si cea mai mare densitate de locuitori din Asia (exceptand statele liliputane Singapore, Bahrain si Maldive). Acestea sunt cauzele principale ale dezastrelor de acolo, de aceea apare in principal discrepanta intre numarul de morti ai cam aceluiasi tip de dezastru (uragan) intre SUA si Bangladesh, dle geolog si fost presedinte al acestei tari. Ce "atitudine"?! E vorba de saracie lucie pentru majoritatea locuitorilor, iar in aceleasi conditii de prapad gen Katrina, cum se intampla si in Bangladesh, la cei vreo 1.050 oameni pe kmp (inghesuiala in zona litorala este si mai mare, acolo fiind sursa de hrana importanta...), ce sa...? A..., ca ar putea americanii sa doneze sisteme de anuntare a uraganelor si in Bangladesh, sa stie si amaratii aia cu cateva secunde/ minute inainte ce urmeaza sa li se intample, asta ar fi bine. Deocamdata, nici vorba de asa ceva. Americanii nu-s inca in stare sa se protejeze pe ei, dar...
*** Ziarist: "Dle presedinte, s-au distantat cam trei partide mai puternice in Romania, dintre care doua se pare ca vor forma guvernul viitor. Cum comentati?"
E.C.: "Dle, intr-o tara normala, guvernabila, nici nu ar mai avea importanta ce partid accede la putere...".
Fereasca Al de Sus...! Nici vorba de asemenea ineptie a lui Emil Constantinescu. Orice partid politic are ca scop sa acceada la putere, e logica firii si a existentei sale. Si e esential pentru evolutia, din toate punctele de vedere, cine si cum conduce o tara.
Se pare ca, dupa ce a fost si rector al Universitatii bucurestene si presedinte al Romaniei (ales in 1996, in CDR, din partea Aliantei National Liberale, formata de decedatele partide PL' 9 3 care era condus de actualul premier Tariceanu si de Dinu Patriciu plus Partidul Aliantei Civice, din randul careia provenea "de la matca"), dupa ce a clacat lamentabil, iesind (pe usa din dos) din politica, revenind apoi prin infiintarea altui partid, Alianta Populara, ridiculizandu-se cu "performantele" ei si nu numai...(iata ca a fost si de "esenta" liberala in anii premergatori alegerilor din 1996 si taranista cam pana prin 2000 si populara...), revenind iarasi la esenta "liberala" si inglobandu-se in PNL in 2008, iesind iarasi...(a doua oara!) si tot "invins de sistem" din politica, dl Emil Constantinescu s-a ramolit de tot.
Du-te, dle presedinte, vezi-ti de profesorat, excursii si (ge)ologia matale...si scuteste-ne. Acum, ca si Ion Iliescu, alt presedinte "pensionat" (cel putin din parlament) partial-color dintr-ale politicii, are mai mult liber, poate faceti un cuplu, cu memorii scrise..., bancuta de parc, alea...alea. Pacat ca nu mai e Divertis la Antena 1 (daca Gyuri Pascu vrea muzica si film si a parasit corabia..., asta e), erati un cuplu simpatic. In general, chiar (mai) sunteti. Dar atat. Doar atat.
PS: continua afacerile "baietilor destepti" cu pamanturile cumparate inainte de trasarea soselelor / autostrazilor. Peste 23 milioane EUR "tepuiti" pe traseul Autostrazii Soarelui (vezi ziarul "Gandul"). Continuati! Fonduri UE pentru drumuri sunt. Pentru "toti" ... "Pe noi culmi de civilizatie si progres" va merge tara asta, cum zicea nea Nicu'. Cu atatia "baieti destepti" poate fi altfel?
Va mai putea fi vreodata altfel?
Un comentariu:
Tapul, tot tap. Asta si-a batut joc de noi si in 1996, dar si acuma isi bate joc prin ce spune. Ce cretin! Facea si atunci pe liderul regional, cel mai tare din Balcani. Vad ca nu i-a trecut nici azi. Va dati seama, s-a intalnit Tapul cu mos Carter, ma, va dati seama cine e el?!Oare il mai stie pe ala, Tuzgureanu sau cum il chema, de cara cu avioanele armatei cu baxurile de tigari?
Trimiteți un comentariu