21 august 2008

Al treilea aeroport al Bucurestiului si speculatiile care il insotesc.

Dupa lansarea unor discutii privind construirea unui al treilea aeroport al Capitalei, pana ce iata deja s-a concretizat in decizia Guvernului de a pune in practica aceasta idee (salutara, in sine), au inceput sa apara in timp, "pe...surse":)..., zvonuri directionate, pentru a specula valoarea terenurilor dintr-o zona sau alta, destinate unei astfel de potentiale amplasari a aeroportului.
Bineinteles, sunt investitori care au facut deja sau vor face bani frumosi din specularea a unor astfel de achizitii de terenuri, in cele vreo 5-6 locatii ce s-au "vanturat" pe piata ca amplasamente "...certe" :), ale acestui viitor aeroport. S-a concretizat una, in decizia recenta a Guvernului de a se constriui acest obiectiv in maxim doi ani. Conform spuselor actualului ministru al Trastporturilor, Orban: "probabil, aeroportul va fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura, cum se vine dinspre Bucuresti, pe partea dreapta". 100% nu este, dar...

Imediat, au si fost aruncate "artilerii" grele prin agentiile imobiliare ale acelora carora "le-ar iesi" astfel aranjamentul si achizitiile efectate s-ar dovedi foarte profitabile inclusiv din potentialele exproprieri care vor urma, dar si pentru cei care n-au prins trenul asta si...mai incearca. E si reversul cu aceia, mai putin norocosi sau mai putin..."cu surse" (cat mai "costa" o sursa? unii mai mucaliti ar zice ca pana la 50% din profit...) au cam luat teapa, daca nu au si revandut ce luasera speculativ. Oricum, n-au cum pierde in timp, doar nu-si mai pot "marca" profitul in termen atat de scurt si la scara mult mai consistenta. Dimensiunea nemaximizarii profitului pentru acestia este evident discutabila, din perspectiva interesului investitorului in a-si valorifica investitia, pe termen scurt sau mediu sau mai lung. Ca au mai lansat unii "baieti destepti" informatii premeditat false privind potentiala amplasare a aeroportului acolo unde aveau ei interese de a vinde ce suprafete de teren aveau, asta e alta treaba...
Trebuie sa ai si nervii tari si in astfel de... "jocuri imobiliare", unde, ca in orice joc, unii pierd, altii...castiga:) .
Stati sa vedeti emulatie pe la primariile din Adunatii Copaceni si din imprejurimile indicate de Orban! Sa tot fii functionar public si ales local pe acolo...C-asa-i la noi si va fi mereu: politicul e "frate" cu economicul, pe interese si bani.
"Toate-s vechi si noi sunt toate"...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cand se mai opresc astia cu ciordeala si smecheriile cu pamanturile?

Anonim spunea...

isi trag si astia de la pnl euroaie cum si-au tras si psdul milioane si milioane de euroaie. corb la corb nu isi va scoate ochii, sunt in fratie cu totii, de aceea au ajuns mari miliardari peste noapte din exproprierile astea cu autostrazi, cu pasarele, cu aeroporturi si alte aranjari ale mafiei din administratia locala cu aceea de la bucuresti.

la terenurile astea, multi mafioti au ajuns mari miliardari pe smecherii. si in craiova, unde a furat badea de la dinamo cu altii fabrici si hale, electroputere, calarasiul, unde a furat taracila, si la oradea, in cluj si mai peste tot unde au trasat astia darele peste terenuri pentru drumuri si ce mai fac ei, a fost ca la imparteala pentru uninominal, unde scopul e tot imbuibarea, adica sa fure, sa puna mana pe miliarde din despagubirile de la exproprieri sau sa isi faca ei cartiere de blocuri si viloaie.
aia e.
poate mai prindem o revolutie, cine stie!

Anonim spunea...

Pentru terenuri, speculanti inca mai sunt. E normal, pe undeva, pentru ca la apartamente nu mai au ce specula, asa ca merg si ei cu banu unde pot, cat mai pot.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web