4 august 2008

Smenul cu Fondul Proprietatea. Alt "loc" de pagubire a proprietarilor directi...

Fosti proprietari carora statul n-a putut sa le dea imobilele (sau alte drepturi) in natura, primesc contravaloarea lor, aproximativa (nu e prost statul..., stati linistiti), la Fondul Proprietatea.

Oriunde e chestie de imobiliare, misuna (si) de speculanti, oportunisti, smenari..., fosti cumparatori de drepturi litigioase ale oamenilor aflati in imposibilitatea de a-si obtine ce li se cuvenea in justitie sau obositi de lupta cu sistemul si cu escrocii (vechi, adica statul comunist) si noi ("locuitori" in casele ce le-au apartinut lor ori inaintasilor lor), dar si specimene aflate la limita legalitatii cu demersul lor, au tabarat pe cei cu astfel de certificate potentiale, incercand sa ia pe nimic ceva ce valoreaza cu totul alta suma decat sunt dispusi ei s-o ofere...

Dreptul la proprietate e sfant. Pentru (ma rog...) aproximativ toti romanii:)...
O obs: nimic de zis de bietii oameni care au cate o amarata de camera sau doua camere in vreun imobil si au cumparat cu Legea 112, de buna credinta. Dar (am mai pus si acest punct pe "I"mobiliare si alta data): daca vreun Xman (securist sau parvenit post-'89, prin "metodele specifice" cunoscute, si-a "tras" un dictai viloiul pe nimica toata, furaciune ordinara, cu cateva mii de dolari americani si "e a lui" (cica), iar adevaratul proprietar, legal, isi primeste "niste actiuni" la Fondul Proprietatea sau, de atatea ori "un sut in fund" sau o nepasare ordinara (vezi procesele pierdute cu duiumul la institutiile europene de justitie de statul roman), e oare corect?

La cate sunt incorecte in tara asta...

Daca "nu face mai nimic", daca "n-are nicio perspectiva", daca "nu aveti sanse decat sa luati bani peste nu stiu cati ani..." si alte vrajeli, de ce s-au inscris 28 de companii (unele, de mare renume international) pentru a administra Fondul? E...?

Ia uite cine sunt printre interesatii in a administra ceva "ce nu face mai nimic" etc... :

BNP Paribas Asset Management
Royal Bank of Scotland (RBS) Asset Management
Societe Generale Asset Management
Morgan Stanley Investment Management
Generali PPF Asset Management
Allianz Global Investors
Deutsche Bank
JP Morgan
Goldman Sachs Asset Management (GSAM)
Unicredit and Proctor Investment Managers LLC Consortium
ING Asset Management BV
Raiffeisen Capital Management
Barclays Capital s.a.m.d.

4 miliarde euro insumau (in 2007) activele Fondului Proprietatea. Capitalurile proprii, tot cam atat.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mafia e in tot si in toate!

Astia cum miros ceva de stors pe langa ceva imobiliar, se arunca in haita.Nu zic de astia ce vor se administreze,firme mari,ci de baietasii astia destepti...,maica lor!

Anonim spunea...

Babilon ca in Romania, nicaieri! Asta ca sa va parafrazez numele blogului.
Cum dracu ca fac astia nistwe legi de numai ei intelese, cu portite si porti pentru hotii, pentru ca oamenii indreptatiti sa fie usor de manipulat si furat??

Anonim spunea...

LA CIORDELI, INAINTE, TOVARASI !

Anonim spunea...

Se tot screm astia sa listeze Fondul la Bursa. Daca la conducerea AVAS e pus om politic, cum te astepti sa conduca decat pe interes? Neamuri, peste tot, are si Atanasiu multe. Mai stii faza cu nepoata lui Norica Niculai in Camera Deputatilor? Venise si ea sa-si aranjeze un post, a ramas la vot cu Melescanu).

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web