27 februarie 2009

ANL..., "locuinte pentru tineri"?! Sau cuib de escrocherii imobiliare?!

Numirea la ANL a venit, iata. De unde? De la Olt, judet recordman, ca pe timpu' impuscatului, nu la "recolte" etc, ci la...control al unui partid, dupa '89 (...se stie cam unde sunt "fostii"...) si la "aprobari" de bani de la buget pentru biserici, vreo 82, la mare distanta de urmatorul clasat, cu vreo 20 si ceva. Locul de sef la Agentia Nationala pentru Locuinte era rezervat unuia de la PSD, asa ca ministrul Blaga va lucra cu subalternul Pavel Belinski.

Cine e "domnia" sa, Belinski ? Patron de firma de constructii abonata la mai toate lucrarile date in judetul cu pricina pentru "construiri", adulat de sefii PSD ai judetului (e..., nu intrebam si "de ce"), si-a incercat norocu' si la ultimele alegeri parlamentare.
Desi PSD e in tot si in toate in judet (cu exceptia capitalei, Slatina, unde domina categoric PDL-ul primarului D.Valcov si a catorva localitati), Belinski n-a "iesit". E drept, pentru desemnarea sa s-au tras "sfori" si...altele. Iar cu limba romana omu' nu (prea) "le are"...In fine.

Cert e ca, nefiind ales parlamentar, a primit recompensa de la Ion Toma, liderul PSD Olt si sef peste toti senatorii PSD (ca lider de grup, desigur), un fel Liviu Dragnea-"Teleorman 2" (uneori mai...mare, alteori...mai mic :) ...) in judet vecin acestuia. Adica, iata-l pe Belinski...ca "s-a ajuns"'; si a ajuns sef la ANL .

O institutie dintre cele mai..."smechere", unde sistemul P-C-R ("pile, cunostinte, relatii", desigur...) ante-'89 a functionat din plin.
Dupa ce ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, V.Blaga a anuntat ca se vor da in folosinta in 2009 un numar de 5.985 de locuinte, iar la anul incearca sa duca numarul lor la aprox. 10.000 (dintre care 7.655 prin ANL), lui Belinski ii "ies" ceva mai putine, "cel putin 3.500 de apartamente vor fi date in folosinta in acest an, iar pentru alte 5.000 vom incepe lucrarile" (Bussines Standard).
E drept, criza nu pare a fi pentru toti la fel, iar ANL, deh...

Anul acesta, Agentia primeste 352 mil lei pentru "constructia de locuinte pentru tineri". Pana acum, am vazut "ce...(fel de) tineri", cine au fost beneficiarii locuintelor ANL, cu precadere...

Dincolo de unele controverse legate (si) de noul sef al ANL, ar fi de dorit ca locuintele construite de aceasta sa ajunga chiar la cei care sunt indreptatiti, nu sa se aranjeze listele pentru cine "trebuie", smecherii vremurilor... Liderul maxim intr-astea? Nimeni altul decat aranjorul-farsor Mihai Voicu (si) al smenuirii votului "uninominal" prin care s-a asigurat ca pierzantii PNL sa intre in Parlament, fara sa fi castigat alegerile (49 din cei 93 de parlamentari ai PNL au beneficiat...), cel care a beneficiat de vila ANL fara sa indeplineasca vreun criteriu (altii: Emanoil Negrut- PNL, fostul sef al Corpului de control al lui Tariceanu, fostul ministrul Al.Athanasiu-PSD, mama lui Miron Mitrea ... s.a.)
...Si dezvaluirile despre matrapazlacurile aghiotantilor (si/sau asociatiilor...) lui C.P.Tariceanu in guvernarea miseleasca pe care a avut-o, continua. Mai vechi sau mai noi...

Oare acei netrebnici care au beneficiat ILEGAL de locuinte ANL, cei cu ajutorul carora li s-a inlesnit escrocheria, nu ar trebui si ei...intrebati de sanatate, de catre justitie (incepand cu politicienii, DNA etc) ?? Poate noul director ar trebui, daca e de buna credinta, sa publice toate listele cu toti beneficiarii si situatia "respinsilor" de la repartitii, la data respectiva, din arhiva institutiei.
Doar n-a ajuns si ANL...stat in stat in tara asta! Iar banii pentru acele locuinte, ..."pentru tineri", vin din buzunarul tuturor contribuabililor romani !
Poate ca e prea mult... Inclusiv referitor la aceasta cerinta :) .

Oricum, a inceput cautarea de terenuri pentru locuintele viitoare ce le va ridica ANL. Situatia actuala de pe piata imobiliara, a constructiilor si a fortei de munca din domeniile vizate indica ANL ca fiind o solutie. Ar fi bine ca ea sa se concretizeze. Si cu o schimbare radicala a ceea ce a fost pana acum, in special la nivel de transparenta si corectitudine !

2 comentarii:

Anonim spunea...

AN STAT 4 ANI CU CERERE LA ANL IAR SCARBELE NU AU VRUT SA-MI DEA O GARSONIERA, DESI AVEAM PRINTRE PRIMII PUNCTAJ SI INDEPLINEAM TOATE CONDITIILE.

STIAM SI EU MULTE NENOROCIRI, DAR CE AM CITIT ACUM MA INGROZESC!

DESPRE CEI DE LA PRIMARIA SECTORULUI 2 CU BAICULUI...SAU DESPRE CUM SI-AU TRAS ATATIA OAMENI PRIETENI DE AI LUI ONTANU SAU CU RELATII ACOLO CASE SI VILE FARA PROPRIETARI SAU UNDE ERAU BATRANI? E DE PRISOS.

MI-AM LUAT CU BANII JOS, AM AVUT SI BAFTA CU UN TEREN MOSTENIT IN JUDETUL VASLUI (TOT LA PORUMBOIU A AJUNS SI ALA), AM MAI AVUT SI EU, AM MAI LUAT SI UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE SI ACUM AM GARSONIERA MEA, LA RAUL DOAMNEI IN COLENTINA.

ACOLO, LA ANL, NUMAI CU RELATII SE POATE. POATE MAI DAU 10-20%, CELE MAI PROASTE, DE OCHII FRAIERILOR, DAR TOTUL E ARANJAT.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Adi:

Te inteleg perfect. Asta e..., din pacate, tara in care traim. Iar la nivel de smenuri si aranjamente, ANL-ul n-a fost nici pe departe o institutie curata.

Fiecare luam deciziile ce le credem de cuviinta. Si in tranzactiile imobiliare, desigur.

Iar acum, odata cu "trezirea la realitate", dupa ce acei/acele foarte putini(-e) care ne-am manifestat de mult timp, pregnant, contra-curentului in imobiliare, in practica si/ sau pe net, inclusiv in blogosfera, dupa ce s-a vazut..."minunea" intamplata, prin coroborarea factorilor interni (mai cu seama specula paroxistica si minciuna, care au spart "buba"...) cu cei externi ("valul crizei" americane...), practic, s-au intamplat multe "de bine" in domeniul accesului la informatie, corectarii unor practici mizere a (multor) banci, gandirii in perspectiva a fiecaruia care cumpara (sau investeste intr-) un imobil. Oricare ar fi...

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web