21 februarie 2009

De ce...sa-l dau in judecata pe E.Terzian. Manifest pentru sportivitate.

Terzian, ziarist sportiv sau asistent de...circ si mitocanie, transformat in agresor TV!
Alaturi: comentator sportiv; "beat".

Emanuel Terzian. Nume de ziarist. Unul, nu tocmai slab, ba, de multe ori..., dimpotriva.

Dupa ce toata presa si blogosfera au "duduit" de imaginile/ comentariile de la ultima emisiune unde a "aterizat" unul dintre ai lu' Becali (verii), Ioan, cam toti o apa si un pamant din punct de vedere comportamental, uman (despre cultivarea si limbajul lor, ce sa... ?!), in care a fost jignit si agresat chiar si fizic, iata inca o emisiune la care onor domnia sa domnul E.Terzian, ziarist de profesie, o "comite" (iar!).

Pentru ca nu numai agresorul e vinovat, ci si ziarisul, care stie..., a mai patit-o si la Realitatea tv, cu Gigi Becali, cand a fost categorisit in fel si chip, de nici...ecranul monitorului n-ar suporta! Si, cu toate astea, stiind ce "hram" poarta si Ioan (cel zis "Giovanni", italianu'..., deh...) Becali, a continuat sa acorde clanului "fotbalistic" Becali atentie, invitatii, i-a sunat, i-a bagat in seama etc! Ca mai toata presa din Romania, sportiva sau nu (pentru rating, bani etc...). Din acest punct de vedere, halal presei!

Poate, candva..., s-o mai educa si auto-educa presa, invatand sa nu (mai) cultive nesimtirea, prostia, prostul gust, mitocania, sexualitatea explicita, kitch-ul, "manelizarea" emisiunilor/ ziarelor, castigul facil, nemunca etc...

Revenind, cu vreo 3 nopti in urma, i-a avut ca invitati pe Iancu, patronul de la Timisoara si pe Gavrila Pele Balint, actualul antrenor de acolo. Prin telefon, Iancu a avut un discurs ca de obicei infumurat, "prea-cinstit", plin de snobisme si, evident, gandul vesnic de a lua campionatul (salutar, dar...toata lumea stie "de ce", sportul numit fotbal a ajuns doar un domeniu de parvenire pentru actualii patroni, dorinta pur sportiva de victorie si performare e aproape stinsa; vezi si cazul dezastrului in care a fost adus Rapid de Copos s.a. -rusine!!!!).

La emisiune, comentatorul ProTV-ist din imagine...(ce figura a facut, saracu'...Mironica :) !), dupa ce i-a spus lui Iancu faptul ca nu (prea) a reusit sa castige cu Steaua si Dinamo de cand a preluat el clubul timisorean, a fost balacarit de Iancu...: "Domne', dumneata esti beat?"..."habar nu ai, nu stii..." .

Buuuun.., sa presupunem ca Iancu ar fi avut dreptate. CINE ii da dreptul lui sa jigneasca? Cine ii da dreptul lui Terzian sa nu-i inchida telefonul si sa nu-l scoata imediat din emisiune, sa ia imediat atitudine...?
Cine? Poate...proasta educatie !Pentru amandoi valabil (Iancu si Terzian).

Oare CATE si CE mai trebuie sa se intample la emisiunile lui E.Terzian pentru ca...?! Organizatii ale presei exista, organe ale statului care sa se autosesizeze, CNA etc...exista? Halal sa le fie !

Poate, daca nu s-o satura presa de acesti..., poate ne-om satura noi, cititorii, ascultatorii, telespectatorii, de presa cu asemenea "prestari" si de ziaristii care...!

Ce-ar fi daca l-as da in judecata pe E.Terzian, pentru agresiune la adresa noastra, a telespectatorilor?? Si presa care practica...similar?
Cerem sportivitate si ZIARISTILOR (cu atat mai mult celor ce se ocupa de sport !) , nu doar sportivilor si spectatorilor !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Terzian e un plimbaret, e incapabil sa ia o asemenea atitudine ce ai sugerat tu aici.

Presa romaneasca a reactionat corect la ce i s-a intamplat lui Terzian cu Giovani. Nu insa in general, la nivel de fenomen.

Chiar nu am stiut ca Terzian a mai fost "asistent" si la jignirile lui Iancu, pe care eu l-as pune la nivel de civilizatie si controversa in acumularea averii cel putin pe acelasi nivel cu Becali.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Aris:

In contextul scandalului legat de arestarea lui Becali, poate ar trebui sa fie "mandru" ca si el a fost jignit si umilit de "un Becali", nu? Sau de mai multi... :)

Vav de reactiile sale, la vremea intamplarii in sine, ce sa mai...

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web