1 august 2008

Agitatie iar pe piata monetara. Creditele, mai scumpe si mai greu de luat.

Daca guvernul nu se implica si lasa totul in seama BNR, face si Isarescu ce poate..., in scopul contracararii inflatiei. Iar vin strainii si aduc euro sa-i schimbe in lei pentru dobanzile bancilor urcate de cea mai mare dobanda de politica monetara din Uniunea Europeana, iar agitatie si probleme..., iar pleaca apoi cu "sacii in caruta" si urca euro in salturi uriase s.a.m.d.
Inflatia e un subiect delicat. Fiind un an electoral..., Guvernului ii arde de altceva, in principal de voturi. La ce se intampla actualmente in economie, coroborat cu ce "vine" de afara (influente si/ sau bani), mai mult ca niciodata exista temeri ca Banca Nationala va reusi sa domoleasca pe termen scurt inflatia, in acest an.

Impact: stop creditelor, spune BNR. Din ce in ce mai scumpe vor fi si din ce in ce mai greu de luat. Si cui zic dezvoltatorii si vanzatorii, in general, ca vor (mai) vinde la preturile chiar si astea de azi, scazute substantial si abrupt de la inceputul anului pana acum...?
"Buciumul suna cu jale..."

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce zici, ajunge garsoniera in Berceni la 30000 bucata? Asta confort 1, cat de cat locuibila, decomandata, nu de aia care bucataria e jumatate de camera.

Anonim spunea...

Auzi, dar daca nu mai ne dau credite sau ne pun chestii de astea cu smecherii gen ce e la fisc, eu cum ma mai mut la vreun apartament de 3 camere, ca acum stau cu 2 babute, soacra si bunica nevesti-mi, in apartament de 2 camere in Aliorului? Bercenar, adica!
Am noroc ca macar e decomandat.
Nasol pare cu creditele, dar este si bine ca mai scade pretul, prea se dusese la inaltimi de Cuca Macaii!

Anonim spunea...

Va recomand urmatoarele articole pentru a identifica sursa ciclurilor monetare:
http://mises.org/story/2810
http://mises.org/story/2847
http://

http://fskrealityguide.blogspot.com/2008/04/federal-reserve-caused-great-depression.html

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web