27 august 2008

Foamete mare in agenţii imobiliare şi la "dătătorii" de credite...

...Ca o continuare...in descrestere, activitatea in agentiile imobiliare este scazuta, foarte scazuta, s-au inchis unele (chiar aduse cu "pompa", pe calapod-strain).., se concediaza in altele, preturile se tot...duc (spre necazul multor smecherasi mai mici ori mai mari, care au facut averi enorme din umflarea fara noima si nerealista a preturilor) in jos, cumparatori...cam sufla vantul (si) prin agentii, iar cei de prin banci si/ sau companiile datatoare/ plasatoare de credite au ajuns sa agreseze cu numar de spam-uri crescute exponential pe mail-uri, suna in disperare potentiale "ajutoare" (agenti imobiliari, notari etc) si direct beneficiarii potentiali, tot sperand sa "agate" ceva...
Dezvoltatorii...? Hm...! :)

Concluzii?

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

În Iaşi, una dintre cele mai active agenţii din oraş, InterImobiliare a început să renunţe la ...maşini...adică le vinde pe capete...
Majoritatea agenţiilor din oraş şi-ai făcut exit-ul din apartamentele de la parter şi au cam dispărut în ceaţă, dar asta, InterImobiliare...trăieşte din închirieri...fiind la 2 paşi de campusul universitar.
Am vrut să subliniez că nici cei mai în vogă nu reuşesc să supravieţuiască...acestor vremuri de ..."boom imobiliar"...

Anonim spunea...

am fost impinsa de conjunctura sa cumpar inainte de craciun, anul trecut, 2 camere in titan, mai precis in zona unde s-a facut auchanul asta. toti cretinii anuntau ca preturile cresc, la televizor la fel, ziceau
ca totul se scumpeste in continuare. regret ca n-am gasit si pe atunci oameni care sa spuna si altfel, poate nu dadeam 110000 euro pe 2 camere, cand acum sunt 80000.
nevoia insa te va face sa vinzi si sa cumperi, daca stai in 2 camere 6 persoane, cum a fost cazul meu, faci pe dracul in patru sa te muti. dar poate, daca ai informatia, rezolvi mai bine si la un moment mai bun.
pe undeva, e normal si bine sa scada preturile. as zice insa ca nu trebuie condamnate toate agentiile, eu am cumparat cu o agentie din drumul taberei, desi am luat in titan si vreau sa spun ca nu as fi putut rezolva fara agenta, din lipsa si de timp, dar mai ales de pricepere. e adevarat ca am avut si noroc ca era printr-o cunostinta. pe langa ghinionul ca am dat cu 30000 de euro mai mult decat e acum piata, a fost un mic noroc ala.
totusi, am un apartament, am unde sta, nu mai stau nici cu babacii, nici nu m-am dus in chirii aiurea.

Anonim spunea...

Lasa, ca s-au scos agentii in anii astia, au strans bani din comisioane grase si specula si ei, pe langa clientii lor. Ce sa le plang eu de mila acuma?

Anonim spunea...

Stau cu un apartament de 3 camere inspre stadionul Steaua, dupa Compozitorilor, acum ii zice 1 Mai, de 3 luni si nu reusesc sa finalizez. Am apelat la 9 agentii, nu ca nu incearca si ei sa ma rezolve, sa isi ia si ei un comision, dar vin rar cu clienti. Toti agentii zic ca nu mai sunt cumparatori si ca e cam cum ziceti in titlu, ca nu mai au bani si au foarte putine contracte. E clar si pentru mine ca sunt cumparatori putini. Mai am o luna, inteleg ca pana la 1 octombrie mai am sperante la cineva cu credit, ca dupa aceea se nasoleste treaba. Sper sa-l vand, ca sa pot sa-mi iau 2 camere, tot in Ghencea sau pe la parcul din Drumul Taberei, ca si Megane, ca si de asta fac miscarea asta.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Tranzactiile imobiliare sunt, ca numar, la nivel de 70-80% sub perioada primei jumatati de an a lui 2007, creditarile sunt cu ceva mai mult de 55%, corespunzator.
Inevitabil, preturile si numarul cumparatorilor...au scazut. Si, corespunzator, au aparut probleme de existenta si in agentiile imobiliare, dar si pentru participantii la piata (da, dle anonim, daca scade pretul e OK si pentru dvs, care si cumparati mai departe, diferenta e cam tot atat..., problema e ca nu mai gasiti cumparator in interval rapid si cu care sa va rezolvati ce aveti de rezolvat).
Ciclicitatea pietei imobiliare isi face simtita prezenta si la noi.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web