28 august 2008

Turnuri de prosti. De la Polska...la "plosca" Romaniei.

Abunda piata de diverse specimene si "companii internationale de renume" ce se strofoaca si se rup in figuri cu "consultanta etc...", vin la presa si arunca...si "mama, m-ai vazut in ziar?"
Am mai scris despre mizerabili, dar cand esti si idiot si prost, ce sa mai...?!
Despre o companie de consultanta, Reas, poloneza, teleportati anul trecut in Romania si care se dau mari specialisti, ziarul Standard zice ca "pana in prezent, compania poloneza a finalizat un studiu de analiza si monitorizare a pietei rezidentiale din Bucuresti, cu informatii despre piata, competitie, cerere, oferta pe segmente particulare, preturi". Mai sa fie?!
...Ia auziti-o pe asta de-si zice Joanna Iwanowska ("senior consultant"):"... una dintre solutii, pentru a combate preturile considerate exagerate de potentialii proprietari de locuinte, ar fi construirea de cladiri inalte. Turnurile rezidentiale moderne sunt inexistente in Bucuresti, dar pot fi o alternativa interesanta, eliminand costul ridicat al terenului, care se rasfrange asupra pretului final". A descoperit Joanna apa pentru romani, tare!!! Tare...
...Ma, fatuca, dar mata daca te-ai parasutat anul trecut pe aici, crezi ca pe aici au fost retarzi sau papuasi...si te asteptau romanii pe mata sa-i luminezi?! Nu vezi ca asa a fost evolutia pietei imobiliare, iar dezvoltatorii au "mers" de la cartiere de vile la cartiere de blocuri? Asta o stie orice novice in "imobiliare", asa au evoluat dezvoltarile. Dupa cerere, asa s-au adaptat dezvoltatorii.
Am mai postat aici despre "blocuri turn" si am mai spus ca, fara PARCARI, sosele, drumuri, nu se mai poate!!! Si arhitectii au tras deja alarma! Bucurestiul e deja blocat, la propriu, traficul e "mortal". Si, de asemenea, nicaieri in Europa nu se intampla ca mai inainte construiesti cartiere de vile, de exemplu, care stau cu haznaua in curte etc si, apoi, pui utilitatile (daca..., pentru ca daca mergi prin Pipera si alte zone...). In plus, solul Bucurestiului nu permite, mai handicap!, construirea de turnuri de cincezeci-suta de etaje, cum aiuriti (si) prin "studiu" asta... Jalnici mai sunteti!
...Ca sa nu mai zic ca, orice mahar mafiot din tara asta isi "scoate" cum vrea muschiul lui PUZ si P+...cat vrea, langa vile, intre vile maxim P+2. Monica Tatoiu, sefa Oriflame, s-a trezit si ea inconjurata de niste blocuri de-astea...A dat in judecata Primaria Capitalei, care permite acum asa ceva si care, culmea tupeului, pune la secret si documentele unei astfel de aprobari, de construire de blocuri mari in zone de vile maxim cu P+2. Dl Oprescu, "transparenta, legalitate etc..."?...
O posibila justificare pentru aparitia "studiului" asta din Standard ar putea fi ca ar fi articol platit, cum se mai practica in presa romaneasca (reclama mascata...), poate asa se justifica aparitia acestui "asa-zis" studiu Reas. In rest, ... De pomina e asertiunea "preturile considerate exagerate de potentialii proprietari de locuinte". Dar mata si ma'-ta cum considerati, Joanno, ai?
Iar o alta explicatie ar fi ca, in Polonia, a ajuns "foamea" mai inainte ca la noi in "imobiliare", profiturile sunt sensibil sub ce e la noi si chiar e recesiune in unele... Pare-se ca si consultantii lu' "Peste"...fript(i) la "ei" acasa au fost impinsi astfel la "emigrare", de la Polska la..."plosca" cu euro (intuita) din Romania.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Amuzant, pe bune, Babilonule! Sunt multe panarame care platesc la ziaristi articole, si la noi in imobiliare. Foarte corect ai scris.
Sunt agent imobiliar in Timisoara de 8 ani, sa vina sa ne intrebe pe noi astia cu Standardul lor si altii, nu cersetori ajunsi la noi de pe te miri unde!
Eu am adunat ceva, nu zic nu, dar hai sa fim seriosi, nu multora le place sa plece sa se trezeasca la 6 si sa revina acasa noaptea. Inca la noi palpaie afacerea, la Bucuresti si in alte parti, Iasi, Sibiu, Constanta, Craiova, in general merge din ce in ce mai prost, indiferent daca te misti cu talent sau nu !

Multi se bucura ca mai scad preturile, dar de faptul ca nu mai pot sa cumpere ceea ce isi doreau, cum li se pare clientilor? Nu stiu, dar nu cred ca va fi OK, ci KO pentru multi clienti, chiar pentru multe agentii, ca daca nu ai pentru cine, nu muncesti, nu iei bani.
Criza imobiliara?!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web