17 noiembrie 2008

Alti ciorditori in carca romanilor: firmele de taxi duc km la ~ 2 lei...

...Alte scursori in carca bucurestenilor: firmele de taxi. N-am zis "taximestristii", de care in orice capitala europeana e nevoie (desi au si ei...putregaiurile si escrocii lor; stim de smecheriile cu "firele" pe sub volan s.a.m.d. ...).

"Petrolistii", benzinarii..., defazat complet in raport cu realitatea si in folosul lor, ajung totusi sa scada pretul combustibililor, cat de cat...

La astia de la firmele de taxi, n-ai sa vezi! In obtuzitatea lor, in nesimtirea lor, patronii respectivi au dus pretul la ~ 2 lei/ km. Spre sfarsitul anului trecut www.gandul.info, nemernicii au "tras" pe dreapta cateva mii de masini (in conditiile in care motivaut ca "nu sunt soferi"), ascunse in afara Capitalei ori pe te miri unde..., cu scopul vadit de a forta marirea pretului pe km.

Acum, in conditiile in care motivatia scumpirii carburantilor nu mai e sustenabila, dimpotriva..., pretul gazului taximetristilor (dar si al benzinei/ motorinei) suferind corectii negative "la pompa", iarasi au marit pretul pe km, intr-o continuitate ce depaseste orice scrupul!

...Ce sa mai pomenesc de escrocii legali au ba din randul taximetristilor!?
Azi, ma intalnesc cu un cetatean strain care, de pe langa Carrefour-ul (Orhideea), din zona Grozavesti...ia un taxi si, pana la Sala Palatului plateste...90 lei (nouasutemii lei vechi). Legal (cica!)...

...La un moment dat, in centru..., balamuc mare cu taximetristi. Oprescu, care in campania electorala le-a promis "marea cu sarea", acum se confrunta cu realitatea: sa mai dea sau nu licente pentru acei taximetristi"singuratici" (adica, aceia cu masina proprie, inscrisi la o firma anume careia doar ii plateste "statia") care au cereri depuse in ultimii 3 ani la Primaria Capitalei ? Numarul lor e deja foarte mare, concurenta "pe loc" de plasament e acerba, aglomeratia asemenea... Multi au gasit solutia cu licenta pe Ilfov, dar...functionare tot in Bucuresti (cu toate ca, teoretic, nu li s-ar permite sa activeze aici).

Adica, desi stim bine ce trafic groaznic e, desi concurenta pe un loc de parcare e acerba (inclusiv la locurile "de asteptare" ale taximetristilor), iar clientela lor e in scadere actualmente..., totusi, "vrem alte sute de licente". Foarte bine, da' cu tarifele astea nesimtite, e...?! Cam pute (si) a "munca la negru" si/sau ciordeala... De teama de faliment, nici vorba, deh...

Escrocii astia care au firme de taxi se imbuiba pe seama atat a taximetristilor (cu munca), dar si a clientilor (cu plata).

Halal sa le fie... La (f)alimentara!

Un comentariu:

Anonim spunea...

MA, SUBTIRE, IA SA VEZI ASTIA DE LA MINE, AU VENIT CHINEZII DE LA ARCUL DE TRIUMF PANA LA UNIREA CU 350 DE LEI, TARE, NU?
ACUM NICI NU DERANJEAZA PREA MULT, AU AIA BANI, DERANJEAZA E ADEVARAT PRACTICA ASTA IMPUTITA SI MAI ALES CAND FURA DE LA GARA, DE LA SPITALE ETC SI DUC OAMENI FARA BANI MULTI, CU NEVOIE URGENTA, PROFITAND DE ASA CEVA.

E MULTA FURACIUNE SI LA FIRMELE DE TAXIURI, ASA E.
DAR NU I-AS NEGLIJA NICI PE TAXIMETRISTI, SUNT MANA IN MANA CU FIRMELE, FURA IMPREUNA, RAR CAND FURA UNUL CU FIRELE ALEA SI LA TAXARE, EU ASA CRED.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web