28 noiembrie 2008

Nr 1 in cele doua topuri de bogatasi romani, Patriciu si Becali, incearca intrarea in sectorul bancar.

La Isarescu pe birou se afla spre semnare si aprobare (sau...nu!) autorizarea pentru o noua banca romaneasca, cea a lui Becali.
Daca nu i-a dat voie nici O.S.I.M. (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) sa-si inregistreze nici numele ca "marca inregistrata", nici C.N.A. (Consiliul National al Audiovizualului) nu i-a permis sa deschida televiziunea (i-a respins dosarul de cateva ori...), poate cu banca are mai mult noroc...
Cei doi lideri ai celor doua topuri ale bogatasilor romani (www.capital.ro si www.adevarul.ro), Gigi Becali si Dinu Patriciu, sunt iata..."umar-la-umar" si in domeniul bancar .
...Cu un avantaj al lui Dinu Patriciu: el e deja (aproape) cumparator Anglo-Romanian Bank, care face parte din Grupul austriac Erste cu sediul central la Londra si o sucursala la Frankfurt pe Main (si 4 sedii in Romania).
Asupra activelor, informatiile sunt diferite, www.zf.ro zice ca activele bancii sunt de 500 mil EUR si Patriciu cumpara banca platind 100 mil EUR..., www.standard.ro zice ca activele au doar 200 mil EUR si vanzarea se va face in 2009, negocierea pretului nefiind finalizata.
Daca "jocurile" sunt cinstite, concurenta e de bun augur. Mai cu seama in vremurile actuale.
Fara comentarii asupra altor..."jocuri" (economice/politice...) ale celor doi protagonisti, din perioada de dinaintea...prezentei situatii :) ...

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web