26 noiembrie 2008

Basescu "scoate" o casa la 13000 EUR...

Basescu a reusit sa construiasca o casa "normala", minimala, dar decenta, noua, consumand circa 6.900 EUR pe materiale, pentru femeia in varsta din Saucesti, careia inundatiile i-au distrus casa si presedintele ii promisese ca i-o reconstruieste din fonduri proprii.

Pretul respectiv, daca am mai pune si manopera, proiectul locuintei, utilitatile sau terenul de acolo, ar fi ajuns sa fie in jur de 13.000 EUR.
...E chiar si acesta inca un exemplu pentru ceea ce spuneam si stiam de mult: dezvoltatorii au umflat masiv pretul final al unei locuinte livrate pe piata si si-au insusit avutii colosale in acesti ani. Bineinteles ca si constructorii (daca dezvoltarea nu era..."in regie proprie"), daca si-au "alocat" un profit situat la mai mult de 5%, au avut si ei partea lor de "contributie" la boom-ul de "buba infectata" legat de preturile locuintelor din piata imobiliara romanesca.

Teren sa ai..., pentru ca daca ai "ceva" disponibilitati financiare si/ sau acces la credit (chiar si in actualele conditii oferite de banci sau institutiile financiare nebancare)..., iti "iese" ceva decent, nou, practic (evident, nu la conditii de lux, dar...totusi!): o casa cu 2 camere si hol, baie, bucatarie...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa-mi faca si mie o casa, sa-i traiasca ce vrea el!

Am terenul, aci, la Bragadiru. Doua camere, ca aia !

Daca ai materialul, are dreptate Baselu, restul poti sa ti-o construiesti singur, regie proprie, dureaza poate mai mult, dar nici nu te fura muncitorii si firma de constructii.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ anonim:
Poti sa-ti faci singur, daca ai suma :). Bafta!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web