3 noiembrie 2008

Economia cu "cea mai mare" crestere din UE: bazata pe specula, (supra)evaluari si credite...Scadenta?!

Conform unui raport al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara - ANCPI, 88% din tranzactiile imobiliare semnate in Bucuresti (din cele peste 25.800) in acest an, in primele noua luni, s-au incheiat prin imprumut bancar..., credit.
Asadar, suntem datori...vanduti. Ce s-a cumparat, e majoritar pe datorie. Si nu numai in domeniul tranzactiilor imobiliare. Si nu numai in Bucuresti!...
Cate miliarde euro s-a imprumutat Guvernul Tariceanu? Numai in acest an datoria totala a tarii a mai crescut cu inca peste 1,8 mld EUR (www.mfinante.ro), asta numai pana in luna august...Cine stie ce alte "scamatorii a mai facut" guvernul in aceste ultime luni/saptamani de mandat!
Cum e posibil ca din banii de la Uniunea Europeana, miliarde EUR..., nu se consuma mai nimic...(in unele proiecte UE, O %!), guvernul avand o activitate lamentabila (si) in acest domeniu, iar datoria Romaniei creste numai pana in august 2008 cu inca 7,8% in raport cu sfarsitul anului 2007?
Asadar, sub guvernul Tariceanu, Romania a "prosperat" prin credite (tara a ajuns la o datorie totala de aproape 25 mld EUR!- mai conteaza pentru "cineva" asta..?), prin indatorare atat a tarii, cat si a populatiei, deficitul de cont curent accentuandu-se si el, precum si prin specula si (supra)evaluare "in tot si in toate", baza fiind "imobiliarele".
Iosif Armas, multimilionar in euro si fost parlamentar PSD, patron la Argirom Internaţional a declarat de curand (www.banateanul.ro) ca are pierderi in afaceri de 30% si considera ca "economia Romaniei a crescut speculativ, motiv pentru care pierderile sunt uriase"!
Primul ministru, acum..., incearca electoral sa se dea "salvator al patriei", din disperare..., dupa ce pana acum a facut o pseudopolitica liberala, majoritar cu ingerinte-comanda a PSD, cu multe apucaturi la limita legii si pe influente/ aranjamente de "clica" sau cu folos propriu al "unora...sau altora" :), inclusiv sub stindardul "investitiilor" (smechere...).
"Pastrarea echilibrelor macroeconomice" (invocate azi intr-o declaratie urlatoare a lui Tariceanu)? Cand e vorba de "...unii, ciuma; pentru altii, muma"!
Deh..., cum si-a asternut 4 ani, asa va dormi premierul. Din pacate si PNL. Ar fi pacat sa apuce pe calea PNTcd...

2 comentarii:

Anonim spunea...

88%? si cate din apartamentele sau ce au mai cumparat lacomii ori iresponsabilii o sa scoata bancile la vanzare din ele lunile urmatoare?
ce mai recupereaza?
somajul aici in bucuresti nu prea s-a vazut, dar in situatia actuala, mai ales in vanzari, e posibil sa se nasoleasca rau.

eu merg 3 statii pana la metrou Basarab. azi mi s-a intamplat sa ma urc in al 4-lea troleu! nu mai vine omul cu masina, nu se urca in taxi, se incepe stransul la curea.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ A.D.:
Spectrul somajului sperie cel mai mult pe romani. In perioada urmatoare, e posibil sa afecteze si pe bucuresteni. Mai ales ca (asta e partea urata a picajului din imobiliare...), constructiile incetinesc ritmul si, inevitabil, angajarile vor fi mai putine si, posibil, pe bani sensibil mai putini.

Cand auzeam de "sa luam autobuze, biciclete etc", nu prea...! E, uite ca, de nevoie, inclusiv multi bucuresteni vor trebui sa apeleze la transportul public. "Buzunarul..." subtire cu "necheltuiala" se tine! :)

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web