10. Sănătate. Starea de sănătate a naţiunii se va degrada, în lipsa unor decizii coerente la nivel naţional. Sedentarismul, stresul, calitatea mâncării şi excesul de alcool vor fi principalele ameninţări la sănătatea românilor.
31 decembrie 2008
Adevarul (?) despre "zece previziuni pentru 2009"...si LA MULTI ANI, cat mai putin "crizati", cu sanatate!
10. Sănătate. Starea de sănătate a naţiunii se va degrada, în lipsa unor decizii coerente la nivel naţional. Sedentarismul, stresul, calitatea mâncării şi excesul de alcool vor fi principalele ameninţări la sănătatea românilor.
29 decembrie 2008
Tara frumoasa avem; si iarna! Dar...


Avem o tara minunata, cu peisaje mirifice. Din pacate, stam prost la nivel de infrastructura rutiera, dar si de servicii in turism. Ca sa nu mai vorbim de preturi, chiar si in acest an, cu "criza"...lansata, hotelierii nostri sunt tot peste cei din vest (Croatia, Austria etc)...Pretul mediu al unui pachet vandut de agentiile de turism de Sarbatori/ Revelion pe Valea Prahovei este de 500 EUR.
Desi numarul turistilor, oficial, a scazut (38% mai putini romani petrec Sarbatorile "afara"), cine a fost sau e intr-o statiune montana, oriunde in Carpatii nostri, a constatat foarte bine ca statiunile sunt pline, pensiunile, hotelurile..., distractie, plimbari, aer curat, partii, frumuseti ale naturii extraordinare, dar s-a si umplut de nervi de la traficul groaznic.
Si ce iarna superba e la munte...!
PS: o veste trista, auzita ieri la Radio Romania Actualitati: s-a prapadit cel mai mare scriitor de romane politiste si de spionaj din Romania, Haralamb Zinca..., la venerabila varsta de 83 ani. Dzeu sa-l ierte!
De mentionat ca majoritatea celor peste 50 de carti le-a scris in decorul naturii, la munte, la Sinaia. Ultimele de care stiu: "Moarta mirosea a Christian Dior" (Ed.Militara, in 1997), "Noiembrie insangerat" (Ed. Fundatiei PRO, in 2000) sau reeditarea romanului "O crima aproape perfecta" (Ed.ALL, tot in 2000)...
24 decembrie 2008
Guvernul Emil Boc a fost votat de Parlament, ministrii au depus juramantul la Cotroceni si...au "intrat in paine".
Si...bafta! La ce au lasat PNL-ul, cu conducerea sa trufasa, meschina si ingafata..., la vremurile din anul viitor (cand vom vota iarasi, de inca doua ori, europarlamentare si prezidentiale !), chiar au nevoie de asa ceva.
Si noi! Are o misiune ingrata acest guvern, pe perioada de recesiune si probleme ce se accentueaza in legatura cu locurile de munca. Sa speram ca vor da dovada cei din posturile si...arcul guvernamental de seriozitate, implicare profesionista si vor obrtine rezultate pozitive, care sa atenueze socul trecerii prin criza, pentru Romania, pentru poporul romnan.
Deocamdata, E.Boc a anuntat anularea salariilor de nababi ale sefilor din Regii si Agentii guvernamentale, plafonarea lor la 4800 lei, inclusiv reducerea la...48 lei a sedintie Consiliilor de Administratie etc. Berceaanu a demis si el toti smecherii aciuiti de liberali, imbuibati de guvernul Tariceanu cu salarii si prime si sporuri imense, din subordinea sa (24 la numar).
E nevoie certa de astfel de masuri, dar asteptam si masuri legate direct de economic. Pozitive, desigur.
22 decembrie 2008
21 decembrie 2008
Imobiliare...in programul ("provizoriu...") guvernului PD-L & PSD:
Securistii si slugoii regimului comunist (polonez...) au pensii cu 70% mai mici ! La noi?! Felix Montanu', vice la Senat !
18 decembrie 2008
Mexicul..."recupereaza" imobiliar statul New Mexico de la americani ! :)
17 decembrie 2008
Deci, "scade in continuu..."...
S-au napustit pe pietele tarilor respective, au impins in sus cursul monedelor nationale ale acestora, au facut bani pe seama aprecierii lor artificiale, dupa care si-au luat talpasita, lasand tarile cu pricina fara lichiditati si cu presiuni enorme in directia devalorizarilor monetare. si, ca un corolar, au marit sistematic aceste presiuni pentru a face bani in noua situatie prin specularea deprecierii monedelor in cauza. Pe pietele financiare internationale exista cateva sute de miliarde de dolari (euro) care, profitand de liberalizarea schimburilor valutare, zburda pur si simplu din floare-n floare in cautarea valorificarii maxime, trecand de pe o piata pe alta in functie de oportunitatile oferite in ce priveste nivelul dobanzilor si ratele de schimb valutar. Termenul anglo-saxon le numeste extrem de nimerit: hot money (bani fierbinti).
Acestia cauta profitul direct, si nu intermediat prin plasamente in activitati aducatoare de profit, cum este cazul investitiilor directe. Capitalurile fierbinti sunt volatile – acum sunt, acum nu sunt! – spre deosebire de investitiile directe, care, fiind plasamente in activitati productive, au in mod obiectiv o mai mare stabilitate (nu pot nici veni intr-o clipa, nici pleca intr-o clipa!). Tari cu mult mai dezvoltate si mai puternice decat Romania au cunoscut avatarurile volatilitatii capitalurilor speculative. In urma cu cativa ani asa a cazut economia sud-coreeana, care se afla in primele randuri ale competitiei mondiale. Cadere care a obligat FMI la un program de sustinere de aproape 60 miliarde dolari. Coreea de Sud s-a redresat rapid pentru ca ramasese doar fara lichiditati, dar nu si fara economia sa reala solida si competitiva pe care capitalurile speculative nu au putut-o lua cu ele. Este insa greu pentru Romania – fara o economie reala solida si asezata – sa se lupte cu problemele puse de capitalurile speculative".
15 decembrie 2008
Analiza pesimista (si) privind sectorul imobiliar...
Microbul.
Nastere cu forcepsul...: Stolojan a renuntat; presedintele l-a desemnat pe Emil Boc prim-ministru.
14 decembrie 2008
E oficial: PD-L si PSD (si anexa "Antene") au semnat protocolul guvernarii.
12 decembrie 2008
Agentii imobiliare "crizate": BANCILE! Si finalul lamentabil, apoteotic, al guvernarii lu' Razgandeanu' : zacaminte...si taxa auto.
10 decembrie 2008
THEODOR STOLOJAN, premierul desemnat al Guvernului Romaniei.
9 decembrie 2008
(B)oierii cluburilor de fotbal, imobiliarele si "cocalarii".

6 decembrie 2008
Cumparari in vremuri de criza: cei (mai) mari si stabili financiar...
Mos Nicolae. Dar...stim CINE este Sfantul Nicolae?
"Sfantul Ierarh Nicolae s-a nascut in a doua jumatate al secolului al III-lea (in jurul anului 280), in localitatea Patara, pe teritoriul de astazi al Turciei. Astazi orasul este un centru turistic in care unele asezaminte poarta numele Sfantului Nicolae.
Stim ca s-a nascut intr-o familie bogata si credincioasa, in conditiile in care crestinismul nu era, inca, o religie acceptata in Imperiul Roman. In anii tineretii, a suferit persecutia autoritatilor romane, sub conducerea imparatilor Diocletian si Maximilian. A fost, chiar, intemnitat pentru credinta sa.
Dupa Edictul de la Milano (anul 313) prin care Imparatul Constantin legifereaza religia crestina, Sfantul Nicolae devine preot in orasul natal iar mai tarziu, Episcop in Mira Lichiei. In anul 325 participa la Sinodul Ecumenic de la Nicea, intrunit la cererea Imparatului Constantin in scopul de a lamuri unele dispute teologice din sanul Bisericii Crestine. Una dintre controverse privea natura umana sau divina a Fiului lui Dumnezeu, unitatea sau deosebirea celor doua fiinte sacre.
Arie, un mare preot din cetatea Alexandrei sustinea teorii care, in cele din urma, au fost calificate ca eretice. In timpul discutiilor, Sfantul Nicolae s-a aprins atat de tare, incat i-a dat o palma lui Arie. De aici credinta ca cel bun, in bunatatea si credinta lui, stie sa si pedepseasca atunci cand greseala merge prea departe si cand nu sunt semne de indreptare. De aceea, alternativa la darul de Mos Nicolae este o nuia, pentru copiii obraznici. Ne place sa credem ca nuiaua a ramas astazi doar un simbol.
Ceea ce a facut ca Sfantul Ierarh Nicolae sa intre in traditie ca cel care aduce daruri este bunatatea si darnicia Sfantului care si-a folosit averea ajutand orfanii, vaduvele, fetele fara zestre si familiile nevoiase. De ce trebuie sa-si pregateasca cei mici incaltarile in care se strecoara darurile?
Cea mai cunoscuta poveste despre el este cea legata de modul in care a ajutat trei fete harnice dar sarace punandu-le noaptea in sosete cate o punguta cu aur, drept zestre.
Sfantului Ierarh Nicolae nu-i placea sa faca parada cu binefacerile sale. El venea in ajutorul celor sarmani in anonimat, fie din dorinta de a nu-i umili, fie pentru ca alesese ca rasplata pentru faptele bune sa o primeasca de la Dumnezeu in vesnicie, si nu in aceasta viata trecatoare.
Pe data de 6 decembrie, Sfantul Ierarh Nicolae este sarbatorit nu numai dupa calendarul crestin ortodox, dar si dupa calendaraele catolic, anglican, protestant, luteran si greco-catolic. Biserica crestina ortodoxa de rit vechi (pravoslavnica) il sarbatoreste pe data de 19 decembrie, data corespondenta in calendarul iulian". www.psychologies.ro
5 decembrie 2008
Tranzactii imobiliare cu proprietati noi la nivel minim. La ei. Si la noi.

Ca urmare a crizei creditelor ipotecare si a introducerii unori reguli mult mai dure de accesare a unor astfel de credite, dar si a disponibilizarilor in crestere acerba din Statele Unite (rata somajului a ajuns cea mai mare din ultimii 14 ani , confom BBC, la 6,5%, iar numarul locurilor de munca au scazut in noiembrie, cu 533.000, cea mai slaba performanta a pietei muncii din ultimii 34 ani, conform Departamentului Muncii al Statelor Unite), desi preturile sunt in continua scadere, cererea nu se "misca" in directia dorita..., a revigorarii sectorului imobiliar.
...Scenariul e in derulare si in alte parti. Se recunoaste simplu si in Bucuresti, ca si in restul Romaniei.