29 decembrie 2008

Tara frumoasa avem; si iarna! Dar...

Dezastrul infrastructurii din Romania isi face pe deplin simtita...prezenta si de actualele Sarbatori de iarna. Oriunde in tara, dar mai cu seama pe Valea Prahovei, "bara la bara", ore de mers...O mare "gaura" in turismul romanesc.

Avem o tara minunata, cu peisaje mirifice. Din pacate, stam prost la nivel de infrastructura rutiera, dar si de servicii in turism. Ca sa nu mai vorbim de preturi, chiar si in acest an, cu "criza"...lansata, hotelierii nostri sunt tot peste cei din vest (Croatia, Austria etc)...Pretul mediu al unui pachet vandut de agentiile de turism de Sarbatori/ Revelion pe Valea Prahovei este de 500 EUR.

Desi numarul turistilor, oficial, a scazut (38% mai putini romani petrec Sarbatorile "afara"), cine a fost sau e intr-o statiune montana, oriunde in Carpatii nostri, a constatat foarte bine ca statiunile sunt pline, pensiunile, hotelurile..., distractie, plimbari, aer curat, partii, frumuseti ale naturii extraordinare, dar s-a si umplut de nervi de la traficul groaznic.

Si ce iarna superba e la munte...!

PS: o veste trista, auzita ieri la Radio Romania Actualitati: s-a prapadit cel mai mare scriitor de romane politiste si de spionaj din Romania, Haralamb Zinca..., la venerabila varsta de 83 ani. Dzeu sa-l ierte!

De mentionat ca majoritatea celor peste 50 de carti le-a scris in decorul naturii, la munte, la Sinaia. Ultimele de care stiu: "Moarta mirosea a Christian Dior" (Ed.Militara, in 1997), "Noiembrie insangerat" (Ed. Fundatiei PRO, in 2000) sau reeditarea romanului "O crima aproape perfecta" (Ed.ALL, tot in 2000)...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte pe Haralamb Zinca! A fost scriitorul meu preferat de romane politiste.

Anonim spunea...

Am fost in Moeciu de Craciun. Frumos, fantastic, gazde exceptionale, ruralul ala romanesc autentic. Si mancare de vis!
Pacat, asa-i, mare pacat ca avem drumuri de rahat. Daca punem treaba asta la punct, cat de cat, macar accesul in zonele turistice (as vrea sa merg in Bucovina, dar cand stiu ce drumuri sunt, ma las pagubasa), tot e bine.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Simona:
Meserias!...

@ Alice:
Sanse pare ca sunt. Actualul guvern spune ca va investi substantial in infrastructura rutiera (nici cea feroviara nu e de neglijat), in drumusi si autostrazi.
Frumoase zone invoci, Bran-Moeciu, iar de Bucovina, ce sa mai... :)

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web