5 decembrie 2008

Tranzactii imobiliare cu proprietati noi la nivel minim. La ei. Si la noi.

Conform www.bloomberg.com, in tara de unde a venit "tavalugul" crizei din "imobiliare" si sectorul financiar-bancar european si mondial..., Statele Unite, tranzactiile imobiliare cu proprietati noi au fost in octombrie la minimul lor "contorizat" din 1991 incoace... Practic, in Statele Unite se preconizeaza ca se vor realiza cu astfel de imobilie numai aprox 433.000 de tranzactii, in tot anul 2008!

Ca urmare a crizei creditelor ipotecare si a introducerii unori reguli mult mai dure de accesare a unor astfel de credite, dar si a disponibilizarilor in crestere acerba din Statele Unite (rata somajului a ajuns cea mai mare din ultimii 14 ani , confom BBC, la 6,5%, iar numarul locurilor de munca au scazut in noiembrie, cu 533.000, cea mai slaba performanta a pietei muncii din ultimii 34 ani, conform Departamentului Muncii al Statelor Unite), desi preturile sunt in continua scadere, cererea nu se "misca" in directia dorita..., a revigorarii sectorului imobiliar.

...Scenariul e in derulare si in alte parti. Se recunoaste simplu si in Bucuresti, ca si in restul Romaniei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da, e cam asa: unda inca nu a venit. Unda cumplita a crizei va avea virful in zona mijlocului lui 2009. Lipsa locurilor de munca si problemele din productie vor crea mari disfunctionalitati in economie si in viata oamenilor.
Nu vedeti ca se chinuie multi sa mai faca ceva in imobiliare si nu reusesc?

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web