4 decembrie 2008

Crin Antonescu:" Mai vrem odata CAPRA la PSD". Conducere "bolnava", pierzatoare a PNL; 44 parlamentari farsori "fabricati" de M.Voicu si PNL.

Majoritatea conducerii PNL, Crin Antonescu (loc 2), B.Olteanu (locul 3!...), V.Orban (locul 2), T.Chiuariu (locul 2), Hasoti (locul 2), I.Ghise (locul 3), T.Atanasiu (locul 2), C.David (locul 2)... a fost perdanta, in colegiile lor, intrand "smechereste" in Parlament, cu procente jenante...
Inclusiv seful PNL a tremurat serios intr-un colegiu ales special de PNL (de la "trasare", pana la desemnare a candidatului s.a.) in Ilfov, intrand "cu forcepsul" in Camera Deputatilor...(ca singurul parlamentar al PNL in Ilfov).
Totusi, fudulia PNL e maxima, atat cu PSD, cat si cu PDL, ei vor premier si "programul" liberal. Perzantii alegerilor, locul 3, vrea "pe ascuns..." sa mai stea iar odata la guvernare, cu premier. Obtuzitatea si smecheria multor lideri PNL actuali a atins paroxismul. Oare nu au aflat ca mandatul MINORITAR si "smecheresc", cu 18% din 2004 (si tot atat in 2008) se incheie?
...Oricum, majoritatea celor intrati de pe locul 3 si chiar...4 in Parlament sunt de la PNL si au beneficiat din plin de aranjamentul PNL (cu "imbold" si nu numai...de la PSD) privind smecheria pseudo-votului uninominal, altfel decat poporul a dorit (vezi atat parerile conturate cand s-a organizat referendumul, dar si frustrarea si jignirea electoratului din colegiile unde altcineva a castigat, a fost clasat pe locul 1, iar cineva de pe locurile...2, 3 si chiar 4 ajung sa-i reprezinte!
Iata membrii PNL care AU PIERDUT ALEGERILE in colegiile lor, dar au ajuns parlamentari DE PE LOCURI PERDANTE (4, 3 si 2....), prin ceea ce a "produs" Mihai Voicu si altii (ajutati de PSD), guvernul PNL, cu...uninominalul pe stilul "voteaza cine vrea, iese cine aranjam noi"... :
Claudiu Taga = 7,6% (deputat, Timis) - locul 4 !
Virgil Pop = 11,8% (deputat, Cluj)
Viorel Buda = 13,2% (deputat, Satu Mare) - locul 4!
Dan Bordeianu = 13,3% (deputat, Vaslui)
Mircea Irimescu = 13,3% (deputat, Suceava)
Cristina Dobre = 13,5 (deputat, Iasi)
Ichim Paul = 14,6 % (senator, Timis)
Emil Bostan = 15,5% (senator, Neamt)
Ioan Ghise = 15,6% (senator, Brasov)
Ov.Marcutianu = 15,7 % (deputat, Neamt)
Gabriel Plaiasu =16,1% (deputat, Dambovita)
Tiberiu Prodan = 16,5% (senator, Suceava)
C-tin Cibu = 16,9 % (senator, Braila)
Raymond Luca = 18,6% (senator, diaspora)
Cornel Pleptea = 19% (deputat, Bucuresti)
Octavian Popa =19% (deputat, Tulcea)
Marian Stroe = 19,9% (deputat, Dolj)
G.Dumitrica = 20% (deputat, Teleorman)
Andrei Gera = 22,3 % (deputat, Arges)
Pavel Horj = 20,6% (deputat, Maramures)
Mihai Lupu = 21,8% (deputat, Constanta)
N.Rebengiuc = 22,6% (deputat, Bistrita-Nasaud)
L.T.Pasca = 23% (senator, Maramures)
Minerva Boltan =23,3% (deputat, Sibiu)
Horia Cristian = 23,1% (deputat, Timis)
Cristian Topescu = 23,2% (senator, Bucuresti)
M.Calimente =23,4% (deputat, Arad)
Alina Gheorhiu = 23,7% (deputat, Bucuresti)
Mircea Diaconu =23,8% (senator, Arges)
Gh. Coroama = 25,8% (deputat, Suceava)
Marius Nicoara = 26,1% (senator, Cluj)
D.Budurescu =25,8% (deputat, Bucuresti)
Bogdan Olteanu = 26,7% (deputat, Bucuresti)
Ioan Tintean = 28,6% (deputat, Bistrita Nasaud)
Victor Orban = 28,7% (deputat, Bucuresti)
Mario Oprea = 28,8% (senator, Dolj)
Nicolae Robu = 29% (senator, Timis)
Crin Antonescu = 29.8% (senator, Bucuresti)
Puiu Hasoti = 31,2 % (senator, Constanta)
Tudor Chiuariu = 31,4% (deputat, Bacau)
Mihai Dontu = 32,2% (deputat, Brasov)
Cristian David = 33,5% (senator, Vaslui)
Teodor Atanasiu =35% (deputat, Alba)
Gh.Gabor =35,1% (deputat, Brasov).
De pe locul 3, au intrat in Senat 8 de la PNL (dintr-un total de 12, restul, 3 la PSD si 1 de la PDL); au fost cazuri jenante cand s-a "castigat" un colegiu...de pe locul 4 (doi de la UDMR)!...
De pe locul 3, au intrat in C.Deputatilor 21 de la PNL (dintr-un total de 36), iar de pe locul 4 , doi sunt de la PNL (ceilalti doi sunt de la UDMR)!
In acelasi timp, doar 7 candidati ai PNL au pierdut locul 1 si mandatul de parlamentar.
Care este procentul PNL de sustinere in realitate? ..., cu MINUS 44 DE PARLAMENTARI? Fara smecherii si fara bataia de joc la adresa alegatorului roman, la actualele alegeri, PNL are in realitate DOAR 49 de parlamentari, nu 93, cate au rezultat!
Sa speram ca mizeria regizata de PNL, cu "suport" PSD, nu se va repeta la urmatoarele alegeri parlamentare si viitorul Parlament si viitorul Guvern va schimba radical legea: uninominalul sa fie...uninominal.
...PNL, in opinia liderul perdant al PNL Crin Antonescu, mai vrea sa stea "capra" inca odata la PSD, inca un mandat sau juma'te, daca se poate si la conducerea Guvernului. Discursul lui Antonescu a fost virulent, mamipulator, hulind, injurand atat PD-L, cat si poporul asta prost, care a dat, in realitate..., atat de putin PNL (49 mandate, plus alte 44 de pe locuri perdante in colegii) si a clasat PD-L pe locul 1 si PSD pe locul 2 (cu doar 3 mandate in plus pentru democrat-liberali)...
Majoritatea masurilor esentiale in economie, adoptate acum 4 ani, sub care au candidat in 2004 liberalii in alianta D.A. au fost idei ale oamenilor din actualul PD-L (cota unica s.a.), majoritatea masurilor de stanga luate in ultimii 4 ani au fost supralicitari ale PNL la initiative PSD, doar-doar...sa "pice" bine, la imagine.
Daca PNL era "simpatizat" si dorit, iesea pe locul 1 sau 2. A fost pe 3 si, in realitate, e mult mai jos decat pare. Ralitatea economica de azi impune un Guvern cu o majoritate clara, care sa dea stabilitate si sa aiba un program realist, pentru tara, pentru oameni.
Realitatea mandatelor, dar si a voturilor, arata ca romanii s-au indreptat spre dreapta mai mult. Pe care actuala conducere a PNL se pare ca nu-l doreste.
E nevoie de conlucrare si actiune, pentru ca momentul economic al tarii si cetatenilor este delicat (cel putin).
PD-L cu PNL, PSD cu PNL, PD-L cu PSD...?
Ce va fi, vom afla. Curand.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Astia toti au pierdut alegerile pe unde s-au invartit, dar sunt cu gura mare.

La cat au consumat sau..."consumat" in 4 ani, liberalii au luat prea multe voturi. Dar, daca te stii ultima spita din tertet, tu te faci al dracu sa te cocotezi in varf, dupa ce ai facut praf tara si doar ai impartit banii in tara, cum ai vrut si unde ai vrut, intr-o tara unde economia a crescut automat datorita intrarii in UE si atractiei investitorilor straini pentru imobiliar si pentru ca plateau salarii mai mici?!

Domne, eu am parere ca PD-L sa faca cu PNL guvernul, dar panarame ca Crin si alti patimasi ai conducerii PNL, in suport cu PSD, dar "liberali", sa stea in spate, altfel iar fac escrocheriile din mandatul asta!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web