14 decembrie 2008

E oficial: PD-L si PSD (si anexa "Antene") au semnat protocolul guvernarii.

Ceea ce era practic imposibil de inchipuit acum ceva timp..., mai cu seama inainte de aceste alegeri, iata ca s-a intamplat. Mai cu seama datorita absurditatii pozitiei actualei conduceri a PNL, care a trimis partidul in opozitie (fara consultarea efectiva a oamenilor responsabili din teritoriu, din conducerea extinsa a PNL), PD-L si PSD au ajuns sa formeze guvernul.
Avand in vedere situatia actuala, dar mai ales complicata situatie viitoare...a tarii, situatia grea economica si financiar-bancara, problemele cu care se va confrunta guvernul Stolojan sunt mari. Stolojan, beneficiind si de o larga majoritate parlamentara, are capacitatea de a face cat mai usoara trecere Romaniei si a romanilor prin criza. E adevarat, "beneficiaza" si de..."mostenirea Tariceanu", catastrofa in vistieria tarii etc...
Animozitatile dintre PD-L si PSD au fost ingropate. Sa speram ca justitia nu va (re)deveni instrument politic al PSD (ca in epoca de trista amintire 2000-2004, cu Rodica Stanoiu ministru...), ca afacerile necurate si suspecte vor fi amintiri (nu in sensul ca toate acelea ce au fost fraude si contra interesului national sa fie dosite..., dimpotriva), iar dosarele politicienilor nu vor fi trecute pe linie moarta de guvernul ce "se naste". Asteptam revigorare economica, maxim de fructificare a oportunitatilor Romaniei, o voce mai serioasa in plan international, coerenta si in folosul cetatenilor Romaniei, efort maximal pentru a se pastra locuri de munca si a se sprijini companiile, real, mai cu seama printr-un cod fiscal adecvat, dar si cu programe reale pentru a veni in sprijinul direct, concret, al investitorului.
Si, dincolo de toate, agricultura (care ne da "de mancare" prea putin, la potentialul sau!) si infrastructura (la nivel complet inacceptabil pentru anul 2009 ce va sa vina)...
Indiferent de simpatii/ antipatii politice, de dorit e sa reuseasca acest guvern. Pentru Romania. Pentru romani.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Scrii interesant despre politică.Venisem să-ți văd babilonia imobiliară și dau peste observații atente. Hm

Blogging plăcut în continuare!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Andi:
Traim vremuri de criza si imi ingadui si pareri politice pentru ca, direct, evolutia politica are influente in cea economica a Romaniei. Bineinteles, si in "imobiliare".

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web