31 decembrie 2008

Adevarul (?) despre "zece previziuni pentru 2009"...si LA MULTI ANI, cat mai putin "crizati", cu sanatate!

Cu rezerve...si indemn la "meditatie" (cel putin), postez "previziunile" (10 la numar) www.adevarul.ro (E.Isaila), pentru anul urmator:
1. PIATA IMOBILIARA. Va rămâne blocată până după jumătatea anului. Preţurile terenurilor şi ale apartamentelor vor scădea. Odată cu relansarea creditului va începe şi piaţa să se mişte, dar nu va mai atinge niciodată gloria din 2007.
2.Industria auto. Guvernul Boc nu va renunţa la taxa de primă înmatriculare, dar s-ar putea să fie ajustată. Marii producători auto mondiali vor fi susţinuţi de guverne, dar, cu toate acestea, vor avea loc fuziuni şi se vor închide fabrici. E clar de acum că automobilele viitorului apropiat vor fi mici şi cu motoare electrice.
3.Criza naţională. Ţara noastră nu va fi într-o situaţie disperată, dacă nu se întâmplă un cataclism. Agricultura poate salva economia. Cererea de produse agricole va rămâne la cote ridicate. Şomajul va ajunge la 7% din forţa activă de muncă, dar va creşte calitatea şi eficienţa muncii.
4.Politica din România. Traian Băsescu va câştiga fără probleme un nou mandat. Cu un Parlament slab şi fără opoziţie, nu va avea un contracandidat puternic. Nu vor fi tensiuni politice semnificative.
5.Fotbal. Echipa României nu se va califica la Campionatul Mondial.
6.Internet, ziare, televiziuni. În ciuda pesimismului, tirajele ziarelor vor creşte şi în 2009. Editorii publicaţiilor care vor decide să treacă pe online vor pierde, funcţionarea pe un singur mediu însemnând condamnarea la moarte a publicaţiei respective. Televiziunile se vor restructura şi vor fi afectate de reducerea bugetelor de publicitate. Site-urile îşi vor mări numărul de utilizatori.
7. Euro, lei şi preţuri. Leul va slăbi, în raport cu euro. Probabil că vom avea o medie de 4 lei pentru un euro, pe tot parcursul anului. Preţurile vor scădea la multe produse, din cauza lipsei cererii. Cel mai mult se vor ieftini hainele, încălţămintea şi electrocasnicele.
8. Salarii. În 2009 nu vor fi măriri de salarii. Angajaţii vor lucra sub ameninţarea concedierii şi a imposibilităţii plăţii ratelor la creditele contractate.
9. Siguranţa persoanei. Oraşele României vor fi destul de sigure, dar asta nu datorită autorităţilor, ci a faptului că Occidentul rămâne şi pentru anul viitor atracţia hoţilor.
10. Sănătate. Starea de sănătate a naţiunii se va degrada, în lipsa unor decizii coerente la nivel naţional. Sedentarismul, stresul, calitatea mâncării şi excesul de alcool vor fi principalele ameninţări la sănătatea românilor.
PS:...despre "previziuni" privind petrolul "patrician" (sau nu), nimic. C-asa-i in "presa": nimic despre "mogulul" ce te hraneste: tine benzina si motorina la cam acelasi pret cand era barilul peste 150 USD, iar acum...e o treime din acel pret. Deh..., "ban la ban trage", pe spinarea "slugilor" si "poporului"...
2008 se incheie, un an agitat, "greu". Vine altul. Sa speram ca, desi "crizat", va fi mai bun, pentru orice cetatean al acestei tari.
LA MULTI (B)ANI, cu sanatate si bucurii !
Distractie maxima la Revelion !
Si...la revedere in 2009!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hai salut!
Nu trebuie generalizat, vor fi zone ale imobiliarelor care nu vor mai scadea sau scaderea va fi nesemnificativa. Ba chiar ar fi posibila o asezare sau resuscitare a cumpararilor de terenuri mici pentru case sau de proprietati mai mici.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web