12 ianuarie 2009

Dobanzile creditarii in imobiliare, greva BCR-ista si ţâfna din PSD.

Iata primele cinci banci care (mai) ofera credite de cumparare a imobilelor (de tip ipotecar sau de tip imobiliar), in ordinea DAE (adica dobanda efectiva pe an, in care sunt incluse si transformate in dobanda si comisioanele etc percepute de banca pentru creditul acordat) :

- pe EURO (la 30.000 EUR primiti, rambursati in 30 de ani)
BANCA DAE
1. Marfin Bank 8,85%
2. Bank of Cyprus 8,95%
3. Alpha Bank 9,49%
4. CEC Bank 9,55%
5. Bancpost 10,02% ;

- pe LEI (la 100.000 RON primiti, rambursati in 30 de ani)
BANCA DAE
1. CEC Bank 11,43%
2. ING Bank 4,15%
3. ATE Bank 16,80%
4. MKB Romexterra Bank 17,55%
5. Marfin Bank 17,95% .

…Cum BNR este in expectativa si nu intervine (nici asupra leului, care scade in raport cu EUR in continuare…, dar nici asupra conditiilor de acordare a creditelor), cu siguranta si in asteptarea adoptarii bugetului de catre Parlament (probabil, la inceput de februarie, dupa prezentarea sa de catre Guvern), nu e prevazuta o dezghetare sensibila a fenomenului creditarii. Cel putin pana dupa adoptarea bugetului si analizarea sa de catre BNR. Presiunile bancilor comerciale de la noi preseaza asiduu in acest sens...

Cu toate ca, in particular, sunt (si) creditari…, in piata imobiliara. De la caz la caz, de la nevoie la nevoie, de la buget la buget…(!?).

Angajatii BCR intra in greva generala de poimaine, dorind salarii mai mari. Cum angajatii din sectorul bancar aveau salarii mari, oricum…, iar acum peisajul e schimbat si in acest domeniu (inclusiv al creditarii), chiar si BCR, probabil, nu prea mai poate sa creasca salariile, in ritmul de crestere anterior. Poate dimpotriva.
Mai cu seama ca
Merill Lynch, acum vreo luna anunta ca, pe fondul scaderii abrupte a actiunilor Grupului Erste Bank, acesta chiar era la o valoare sub cea cu care cumpara BCR acum cativa ani…

PSD isi retrage primul sau ministru ce l-a ales in guvern, conform intelegerii cu PD-L, ministrul de la Administratie si Interne, G.Oprea, invocandu-se neinformarea conducerii PSD pentru numirea secretarilor de stat si a lui V.Ardelean la sefia unuia dintre serviciile secrete. Nici n-au inceput bine sa guverneze si PSD ofera primul circ. “Batalia” politica se acutizeaza in PSD…Cu / fara consecinte in afectarea actului guvernarii?!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Da sa dea odata babiloane drumul la credit, ca am nevoie de bani!!!

Pe bune, am de terminat constructia si daca nu relaxeaza creditul, ce fac, stau cu carton in etaj? Nu fac o vila uriasa, am 5 camere cu totul, salariul imi e ok, ma bazez si pe aiuto de la fratimio de la araboi (nu e el, normal, e pe nava de-a lor, in Oman). Sunt ca mine multi. Eu nu zic, da, sa verifice, sa nu mai dea la oricine, dar cand eu chiar pot si imi trebuie banii, acum nu peste 1 an, ce fac?

Sa se inteleaga cu Isarescu si gata!

E prost cine ia pe euro, normal, eu iau pe lei, dar sper sa am de la cine!
D.C.

Anonim spunea...

sa le fie rusine acestor borfasi ai banilor care si-au batut joc de cei cu nevoie, cu dorinta de a locui mai bine, de a trai mai bine

Anonim spunea...

consecinte la psd?
vanghelizarea, pe noi culmi de progres si civilizatie!
e lupta dura intre diversii baroni ce-i are psd.
geoana e penibil.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web