4 ianuarie 2009

Jaf dupa jaf (si in imobiliare) al (unora...) dintre actualii conducatori PNL...si la sfarsit de mandat !

Asa cum sub obladuirea mai-marilor FDSN-PDSR-PSD s-a praduit, de exemplu, Bancorex-ul, cu spolierea unor mari sume de bani (va mai amintiti cum toti din conducere, in frunte cu Nastase, D.I.Popescu, Ov.Mustescu, Mitrea s.a. faceau coada la Parchet cand fostul deputat Bivolaru era adus pentru cercetari, spre a-l sustine?)…, cand s-au luat credite cu 5% cand piata avea +/- 100% si inflatia era galopanta (intre altii, Miron Mitrea, ziarisul Sorin Rosca Stanescu –implicat in cateva “afaceri” controversate cu imobiliarele…etc), iata ca si actuala conducere a PNL a incheiat anul cu tun dupa tun, pomana dupa pomana.

…Am postat despre darnicia si improprietarirea lui Tariceanu pentru Iliescu cu terenul vilei unde locuieste in Primaverii…(multumire pentru "aripa" Iliescu a PSD pentru guvernarea "minoritara"), cu ordonante cu dedicatie pentru smecherii din petrol si alte exploatatii…(record national de puzderie de ordonante de urgenta date de Tariceanu !), diverse matrapazlacuri ale conducerii si ministrilor PNL gen “investitii” in scoli si universitari (precum wc de 20.000 EUR, garduri de miliarde de lei vechi, sala de clasa la pret de cumparare vila noua cu teren cu tot s.a.m.d., in timp ce…salarizarea personalului didactic, mai ales pentru cei la inceput de cariera, era mizera…!) sau “tocarea” de milioane de euro pe un drum pe care circula…cateva masini pe zi (in zona judetelor Sibiu-Alba…).
Iata ca si Ministerul de Interne s-a “orientat”, mai precis “onor” fostul ministru David. Neiesindu-i anumite smecherii, unul dintre “fraticii” lu’ Fenechiu ce au fost ministri, Cristian David, pierzant si el in alegerile desfasurate intr-un asa-zis “uninominal” (in fapt, “manarit” de PNL, prin Mihai Voicu, alt “fratic” al lui Fenechiu…, sprijinit la vremea respectiva de PSD, inclusiv in trasarea colegiilor exact pentru a se maximize “profitul” celor doua partide post-alegeri etc…), dar ales la redistribuire…, iata ca acesta si-a improprietarit pe “sest” acolitii, pe cei ce i-a adus in minister, “unii” dintre anagajati, desigur…Daca l-a dat Basescu afara din CSAT pentru furtul ce i s-a descoperit cu Daciile de 70.000 EUR-80.000 EUR, pentru care aprobase deja…si apoi facea pe prostul ca “nu stie…” si a dat-o la intors apoi, in oprobiul opiniei publice s.a., iata ca David a tinut sa iasa din minister tot printr-o masinatiune mizerabila.

David a dat Ordinului de ministru nr. 578 din 11 decembrie 2008 prin care UNII angajati din Ministerul Internelor si Reformei Admininstrative (MIRA) isi cumpara locuintele de serviciu in rate pe 20 de ani, la preturi modice, cu o dobanda de numai 5% pe an (si aia fixa!) si credit în lei!!! Asta in timp ce la banci dobanda e intre 12 – 15%...
Mincinosul David tocmai anuntase in martie 2008, dupa un alt scandal cu astfel de locuinte, ca asa ceva nu va se va mai intampla. Halal!

Praduitorii
dintr-o buna parte a actualei conduceri a PNL si-au facut pe deplin “datoria” pentru “tovarasii…” lor in anii de guvernare…S-au "scos"!
Ca jaful sa fie complet si pomana data pe sest si…cu dedicatie sa fie super, David nu a mai introdus in Ordinul ce l-a dat (a aparut in Monitorul Oficial deja) locuintele ce fac obiectul respectivului Ordin. Astfel, dandu-se la dobanda de 3 ori mai mica pentru cumparare (pe 20 de ani…), se fura practic din banii statului, de la buget. Care buget trebuie sa suporte si evaluarea locuintelor (deh…, acum e bine, cand e pretul mic, s-a orientat David, a “evaluat” omul perfect!), conform Ordinului, care buget va construi apoi…alte locuinte “de serviciu” etc.

Dl Oprea, actualul sef la “Administratie si Interne”, om cu o avere imobiliara impresionanta, ce parere are?!

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web