20 ianuarie 2009

Statele Unite au noul presedinte in functie: "E timpul sa ne ridicam si sa refacem America"!

(foto A.P.)
Ceea ce vizionarul reprezentant al negrilor americani Marthin Luther King credea in anii '60 ("America va avea un presedinte de culoare in mai putin de 40 de ani"), s-a infaptuit in 2008 si, iata, s-a desavarsit azi: cel mai iubit si stimat dintre americanii de azi, Barack Obama, a depus juramantul ca presedinte al celei mai puternice tari din lume, Statele Unite ale Americii.

"E timpul sa ne ridicam si sa refacem America"!

Nu numai in America s-a privit sau s-a trait (live...) instalarea celui de-al 44-lea presedinte american, ci si in intreaga lume.
Primul presedinte afroamerican, cu un discurs impecabil, crede cu adevarat in sarcina sa, in ceea ce spune: "Parteneriatul si cooperarea intre natiuni nu reprezinta o alegere; este calea, singura cale de a proteja securitatea noastra comuna si de a avansa din punct de vedere al umanitatii noastre comune. Nu exista provocare prea mare pentru o lume unita".

Sperante, asadar, in intreaga lume...De bine! De incetare a focarelor de conflict in lume, de oprire a recesiunii economice, de dezvoltare, de conlucrare internationala, de pace...Si, bine ar fi, de aplecare cu mare atentie asupra problemelor de mediu, de oprire a degradarii acestuia, de protejare a naturii.

A avut emotii chiar la depunerea juramantului..., a creat emulatie si emotii in intreaga lume, a dorit sa dea speranta americanilor si lumii, dar si un indemn la mobilizare, munca si conlucrare pentru a "reface America"/ Si lumea !

Orice s-ar putea zice, America ramane cea mai mare democratie a lumii, este cea mai influenta natiune dintre toate (din pacate, nu numai in ce e "de bine", cum am vazut cu si in criza financiar-bancara...), este exemplul ca, oricine, ca individ,...poate reusi! Visul american! Implinit (si) de noul presedinte, Obama.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web