1 noiembrie 2008

Imobiliaristi...candidati la "parlamentare". "De grija oamenilor", "in folosul breslei" etc sau goana dupa influente si bani?

Diversi participanti la piata imobiliara se arunca in alegerile parlamentare.
Pentru comunitatea celor ce activeaza in domeniu, ar trebui sa fie de bine...Acest lucru trebuie privit mai degraba cu scepticism, din multe motive, mai cu seama cele legate de interesele acelor personaje pentru ei insisi si afecerile lor...

Pe Gigi Becali, "tehnicianul" sef la PNG (cum si-a trecut el ca "meserie" la inscrierea la BEC), n-are rost sa-l mai comentam. Desi, in sfera imobiliarelor, i-a iesit! Si i-a mers mintea, chit ca la nivel de "carte", cultura...e zero barat. Mai mult, chiar si acum sustine ca preturile pamanturilor nu va scade, ci va creste (invers decat spun multi dintre cei interesati de fenomen...si invers decat se manifesta in rezindential si nu numai). Gigi e un fenomen. Cu mai mult - decat +, dar e...
Negoita, cel cu RIN-ul si alte dezvoltari imobiliare de succes, se vrea parlamentar PSD. E de stanga. Fostul securist Gigi Netoiu, patron de "vinuri" si detinator de avere consistenta imobiliara, vrea si el acelasi lucru, tot sub stindardul PSD. S-ar putea sa se intalneasca la Dinamo, simpatia comuna a celor doi (azi, nu am zis si "ieri"...), unde Negoita e gata sa preia echipa de fotbal din Stefan cel Mare, ca patron.
Cu averi colosale sunt multi...Si in Capitala si prin tara..."Fratii" generali inrolati tot la PSD colocatari de duplex din Drumul Sarii si alte afaceri imobiliare, Anghel Iordanescu si Gabriel Oprea, merg in tandem si in alegerile pentru Parlamentare: unul la Senat, celalat la Camera...

Dar "muncitorii" din imobiliare, agentii imobiliari si altii cu meserii din domeniul imobiliar, au si ei pe cineva sa ajute breasla asta, s-o reglementeze, sa scoata in frunte oameni pregatiti, meseriasi in domeniu si sa izoleze / elimine prostimea si lepadaturile? Sau, pe vremi de recesiune...in domeniu, sunt cativa mai iuti de "mana" si cu spatele "gros" (nu zic obraz!), care cu cefa infuzie de banet sponsorizat la partid...(altceva, doar auzim si intuim, deh...!), vor sa ajunga "in bucatile" parlamentare, sa puna mana pe vreun contract cu statul de cumparari/ evaluari/ repartitii ANL (etc!)/ drumuri prin strainataturi, aranjamente cu cazarile parlamentarilor straini si/sau altor politicieni ce vin in Romania/ cumparari "dirijate" pe baza de "mergi la mine la agentie" etc..., toate aceste chestiuni avand darul de a umple conturile personale sau "de grup" sau ale agentiei "sotiei"/"fratelui" etc??!!

Unul ar fi G.Zamfir, patron la "Romlider", "veteran" deja din legislatura ce se incheie. Deputat PNL, acum vrea la Senat, loc pentru care se va lupta chiar cu Iordanescu..."Meci" al naibii! :)
Alt multimilionar din imobiliare, preponderent din specula cu terenuri, Ninel Peia, patron la..."nume intre puncte" P.E.I.A.Group, fost sef la PC Ilfov, acum vicepresedinte tot acolo la PSD, tinteste si el sa ajunga deputat, schimband astfel micutul fotoliu de consilier local in Voluntari.
Lista ramane deschisa, desigur...Si in tara, cu siguranta (s-a vazut si la alegerile locale), cand "imobiliarele" au fost un domeniu de discutie important, oamenii cu afaceri si/sau agentii imobiliare, cu averi mari in imobiliare, vor fi implicati activ in batalia politica inceputa de putine ore.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bogatului ii pasa de sarac, de om de rand...
Scarbele, ei se vantura prin parlament si fura, isi fac treburile lor murdare, dau legi ca tampitii, voteaza ceva si zic apoin "nu am stiut" si vor sa retraga, isi fac afaceri pe banii statului, ai nostrii adica, dar cand vin alegerile, ne mint fara limite.

Pe Zamfir il stiu, a cumparat si are tot Optopeniul la mana, acum si in politica, a dat cu pomeni si la alegerile de acum 4 ani, acum se lupta cu Tata Puiu Iordanescu, care pe care, care da mai mult si minte mai mult, ala castiga.

Anonim spunea...

Peia? Taranul a ajuns de la camp si distilerie de tuica sa faca milioane din specula ordinara cu terenuri in Bucuresti!
Nu stiam ca e frate acum cu PSD, s-a scos, 'miselul'!

Ce au adus astia in tara, ce au produs, nimic! Doar bani prin umflarea preturilor pentru buzunarele lor si hotii din administratia locala si centrala, spaga, stie toata lumea cum se dau autorizatii de constructii, planuri de urbanims etc, ce mama dorului!
Incearca doar sa fie in Parlament ca sa aiba acces la informatie si aranjamente, foarte foare corect.

E o mafie in imobiliare foarte bine pusa la punct, asta ne-a facut mult rau, speculantii ordinari mai ales.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ anonim:
Daca un partid voteaza o lege, iar apoi spun ca nu e bine ce a votat, ce sa mai crezi?

Ieri, Olteanu de la sefia deputatilor zice ca s-a retras legea prin care si-au marit parlamentarii pensiile, salariile, diverse incasari in bani aiurea. Asta pe considerentul ca asa a fost "curentul popular", ca "n-a vrut opinia publica".

Ca sa vezi !
Opinia publica l-a dirijat pe Olteanu...

@ sailer:
"Mafia e in tot si in toate" ?!

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web