4 noiembrie 2008

Invataminte din comunism despre "ce e si cum se face economie" cand...

Este important e ceea ce intreprind atat autoritatile tarii (la prim-ministru...si guvern, nu prea mai are rost sa ne uitam, ne-am lamurit in acesti ani si, oricum, "se trage cortina" in curand, vedem ce guvern va fi dupa 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei), cat si fiecare dintre noi.

Azi, intr-un bloc din Bucuresti, dau sa urc. Blocul are 3 lifturi. Un domn ceva mai in varsta, vazandu-ma ca intru in scara, asteapta sa urcam impreuna intr-unul dintre lifturi, desi toate 3 lifturile erau la parter si putea sa urce cu oricare... Pentru ca el a trait inainte de 1989, in comunism, cand...(no comment), acum, el doar a auzit ca "vin vremuri mai grele in capitalismul asta, dle!"..., deci, "facem economie" !

Facem ?

5 comentarii:

Anonim spunea...

E vrajeala cu criza la noi, e instrumentata de politicieni si oameni cu influente.
Insa, risipa asta inconstienta pentru multi romani, consmul peste posibilitati, va fi o problema si e intr-adevar necesar ca oamenii sa capete educatie pentru economisire.
Nu te gandi ca se va intampla, intrebarea e oarecum retorica, nu?

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Andreea:
Adevarul poate fi la mijloc. Cu siguranta criza este in lume, din pacate semne sunt si la noi de acutizare. Dar e si adevarat ca resurse nationale financiare pentru tara sunt, dar au fost folosite injudicios, pe interese, netransparent.
Asta e...

La nivel de individ, decidem fiecare. Facem economie sau nu.

Anonim spunea...

Nu suntem educati pentru economii, asa faceau parintii si bunicii nostrii.
Pe noi ne-au invatat sa consumam, sa cheltuim, asta facem, ce mai discutam, nu se vede in angrouri si pe strazi?
Poate sa vina o foame din aia urata, sa nu ai cu ce sa traiesti, atunci economiseste romanul.

AristotelCostel spunea...

@andreea

Criza la noi e un dat de la Dumnezeu. În ultimii ani am uitat cuvântul ăsta pentru că au fost păcălite câteva generaţii de pitpalaci.
Economia României constă într-un conglomerat de importatori. Dacă am trăit pe credit până acum, de acum înainte vom trăi pe banii noştrii!
Cum? Românii n-au bani? Iaca...s-a dus şi economia românească!

Anonim spunea...

Importatori si speculatori, as completa.
Si care economie, aia de piata de desfacere pentru altii si restul vulnerabil la orice fas al unchiului Sam sau astia din UEul lor de poza, cu nationalizari ca in comunism s.a.?!

Economie sa facem, dar sa mai avem si cu ce. Noi ca oameni, pentru ca statul se umfla in pene si e pe cale sa se dezumfle de o sa-i mearga fulgii.
Mi-e o lehamite de politicienii astia de nu am cuvinte, oameni buni! Cu cata nerusinare mor ei de grija tarii si noastra, parca ar fi sfintii lui Hristos ce lasa tot nu pentru ei, ci pentru...popor. :)

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web