25 noiembrie 2008

Poluatori (ai limbii romane)...

Ioan (zis Geovanni) Becali, fost impresar (cu licenta 001 retrasa dupa scadalul cu...comisioane "la negru"), fost rapidist, fost dinamovist, actual stelist: " Daca ei (adica, fotbalisti de la Dinamo ce au aparut in media inregistrati cantand melodii ale Stelei) nu stiu sa se comporte si extracasnicistic..."(la www.sport.ro).
Anghel Iordanescu, fost selectioner al Nationalei Romaniei, fost pierzator al alegerilor pentru Senat in 2004 pentru PSD (a ajuns senator acum, pentru cateva luni...doar datorita eliberarii unui loc din Senat la psd-isti), fost pierzator al alegerilor pentru Presedintia Cons.Judetean Ilfov din acest an, la un miting electoral unde candideaza iar pentru post de senator: "Multi...din Ilfov traieste din cultivarea...".
Hai, la Becali, oricare ar fi... :), nu te poti astepta la prea multe intr-ale limbii romane. Dar tata Puiu e dictai generalul si tot...
Ambii stiu foarte bine ca Ilie Dumitrescu era varza la vorbire/scriere in limba romana. Dar si-a luat omu' meditator de elita, profesor universitar, cand s-a intors in tara si acuma stie perfect (un exemplu pe care l-am mai dat...).
Chestie de bun simt si educatie. Chit ca esti un fost bisnitar de bilete la film si de valuta la Inter sau un sforar (mai "la alb", mai "la negru"...) in transferarile de fotbalisti, respectiv chiar daca ai avut pe cap un chipui de antrenor al Nationalei de fotbal sau ai cascheta de general...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vai de ei, sunt varza! Vai si de noi, care pierdem vremea uitandu-ne la asemenea insi, dandu-le girul nostru pentru a se manifesta sau votul.

Televiziunile sunt si ele de vina. Au si ele interesele lor, de atatea ori in detrimentul telespectatorilor.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ Adi Minunatul:

Sunt oameni publici...Hai ca era sa scriu wc-uri publice (vorbesc din punct de vedere al ceea ce "produc" pe gura, desigur...).
:)

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web