13 noiembrie 2008

V(p)iata te URCA, v(p)iata te COBOARA. Si in tranzactiile imobiliare!

Accentuarea pana la evidenta a faptului ca locuintele la bloc (si nu numai…) in Bucuresti (si nu numai…) scad, ca pret, dar se maresc ca numar de oferte imobiliare prezente pe piata, produce inevitabil mutari radicale in piata imobiliara.

Pana acum relativ putin timp, era o piata imobiliara a vanzatorilor, care ei decideau pretul...Stateau agentii imobiliari cu clientii la coada, "cui i-o fi norocul?"..., iar vanzatorul de multe ori licita cui sa vanda!...

Astazi, iata ca lucrurile s-au intors cu 180 de grade: este o piata imobiliara a cumparatorilor. Duce agentul imobiliar un cumparator la o sumedenie de locuinte ce au caracteristicile cerute pentru cumparator, iar vanzatorul...mai-mai ca nu se roaga, nu "trage" de cumparator: "hai, ca-ti dau apartamentul si la..." (inca o reducere!). Nu mai zic de apeluri si rugaminti prin agentii sau presa scrisa si on-line-ul, pentru cei ce vor, pot si au timp sa lucreze singuri; doar-doar...

Pentru cine a mai fost in aceasta piata imobiliara de dupa 1990, mersul acesta s-a mai intamplat, evident, nu in salturile acestea. Piata imobiliara are ciclicitatea ei, lucru intamplat si in Romania.
Asta e viata, asta e piata! Sus, jos..."V(p)iata te urca, v(p)iata te coboara!"...Important e sa "cazi" mereu in pozitia de drepti, dar sa fii si drept. Pentru ca, "lacomia, strica omenia", iar "banul nemuncit, e ochiul dracului!"...

PS: oare cati dintre cei care au luat bani cu...lopata din tranzactiile imobiliare, la care nu au visat in viata lor, au avut, au si actiuni de donare de bani, de ajutor pentru semeni, de daruire de bunuri...? Indiferent de cati bani avem fiecare, de cata avere acumuleaza fiecare, nu ia nimeni nimic cu el, "dincolo".
Chestii doar de simtire (?) !...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate, in februarie 2007 asa am dat garsoniera bunicii, mostenita, era coada la usa.

Iar acum am apartamentul de 3 camere al parintilor pe care caut sa-l dau si sa iau pentru ei altul de 2 camere si sa raman cu bani. Stau eu la coada acum la agenti...E mai greu sa vand pe asta de 3 camere deoarece apoi as gasi usor sa iau altul mai mic, am vorbit cu astia de la Premier, dar si cu altii, mi-au adus 6 clienti pana azi, maine am alti 3, niciunul nu e de la Premier, dar oricum m-am mirat si eu ca sunt atatia.

Cand te gandesti pe o garsoniera in primavara se cereau 70 de mioare, iar acum cer eu pe strada Ion Iriceanu la cap in Berceni 75 de mioare pe 3 camere, e ceva distanta! Cu siguranta ca era mai bine sa-l dau atunci, dar n-au vrut babacii, acum le pare rau.
Dar mie?

Anonim spunea...

Si daca iau teapa astia acum cu blocurile, vai ce ma prapadesc de ras! Ce de romani au inselat...
Ca e bine ca s-a construit, e bine. Era nevoie. Dar multi au fost escroci, si-au luat o caruta de bani de pe urma oamenilor cinstiti care muncesc de le ies ochii prin cap sa restituie creditele enorme.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web