13 ianuarie 2009

Krick-et (imobiliar) la Jones Lang LaSalle...

Te astepti ca la unii care sunt mai umblati (umflati?!) si au, cat de cat..., ceva carte si cunostinte intr-ale imobiliarelor sa mai si gandeasca inainte de a afirma ceva, intr-o intrunire..., la un targ..., intr-o declaratie prin presa (de oricare ar fi)...
De exemplu, cand esti ditamai directorul national la o companie imobiliara precum Jones Lang LaSalle (JLL) ...

Charles Krick, pe numele sau, zice ca "riscurile fundamentale ale investitiilor in real estate nu s-au schimbat prea mult in 2009" . Mai sa fie?! Da' de piata a vanzatorilor (pana mai "ieri"...) si alta a cumparatorilor (azi...), de vanzari on-plan (anterior...), cand se vindea orice si (cam) oriunde?!... S-au schimbat riscurile, mister Krick! E, pare-se, un mister..., cand e atat de evident ca nu mai e ce a fost!? Dinamica pietei imobiliare, caracteristicile ei cunoscute din ultimii ani, in genere, implica un cu totul alt risc precum cel existent actualmente, din multe puncte vedere.

Si adauga ca, " pentru a accepta un anumit nivel al riscului, investitorii vor o rambursare mai mare decat voiau in ultimii ani, cand creditele erau ieftine si pietele erau foarte lichide. Atunci, rezultatul a fost cresterea randamentelor, ceea ce a dus la preturi mai mici ” (Wall-Street).
Preturi mai mici, ai?! Unde erau, unde o fi vazut atunci preturi mai mici...? Poate...pe Luna!
Dincolo de unele afirmarii si/sau supozitii ale lui Charles Krick cu (partial/ total) acoperire in realitatea pietei imobiliare romanesti, altele sunt...deplasate.
Capitanul echipei de cricket a Indiei , Mahendra Singh Dhoni , va fi ridicat la rang de...zeu! Suporterii fanatici au decis ca acestuia trebuie sa i se ridice un templu , in care piesa principala va fi statuia din marmura a lui Mahendra Singh Dhoni, la care fanii se putea inchina. Vor exista si alte statui in templu, reprezentandu-l pe idol in actiune. Fanii jucatorului indian cred ca Dhoni e un zeu al cricketului, trebuind venerat precum orisice zeu indian! :) . Dhoni, afland..., a ramas consternat, desi tine mult la compatriotii si fanii lui, crede ca "suporterii sar putin calul cu aceasta initiativa". (www.ananova.com).
Krick probabil stie: cricket-ul e un sport interesant; unii, uneori, mai "sar putin calul" (sau mai mult)...
JLL tocmai a schimbat directorul regional pentru Europa Centrala si de Est, noul sef fiind polonezul Tomasz Trzoslo...

2 comentarii:

Anonim spunea...

SI LA CASE MAI MARI SUNT DIN ASTIA?

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

@ odiseea:

...sunt, destui. Din pacate.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web