3 ianuarie 2009

Pestele "mare" inghite pe cel "mic". Si in piata imobiliara ("de criza"...) !

Sonae Sierra, dezvoltator si operator portughez specializat in centre comerciale, va cumpara sase proprietati imobiliare care se afla in diverse stadii...," pentru care trebuie sa semnam contractele de angajare si sa dam drumul procesului de due diligence. O proprietate este localizata in Bucuresti, iar restul, in tara" (sustinea Ingo Nissen, managing director).

Deci si astia cumpara...? Deh, pestele mare...inghite pe cel mic si in imobiliare (mai ales in cele "crizate", inca...).

Intrebarea e cat de bine le-ar putea merge si portughezilor astora cu "centre" tip mall in vremuri de-astea...? Prin strainataturi, in America, in Europa (mai cu seama in vest...), in lume, cam sufla vantul prin mall-uri, in general, consumismul e...la pamant. La noi?!
Pe ce mizeaza, pe termen scurt, asfel de achizitionari? Sau..."bat" pe termen mediu/ lung? Desigur, cand (inca...) mai ai cash, iti poti permite; diverse... Si ce fel de criza (si "imobiliara") e sau va fi...? E sau...va fi altfel de ceea ce releva situatia de azi?

A nu tine cont si a nu-ti analiza cu maxima atentie pasii implica un risc. Si riscul are pretul lui, intr-o tranzactie imobiliara, intr-o investitie imobiliara.
Ciclicitatea pietei imobiliare... E normalitate. Sus si jos fac parte din ea. Ca si actiunile speculative, in vremuri de "in sus" sau de "in jos".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Astia nu sunt aia care au luat cu scandal mallul de la Rm Valcea, cu falsuri si alte de astea?
Nu sunt aia care au incercat sa construiasca pe juma de parc in IOR, cu certificat de urbanism ilegal si..?!

Anonim spunea...

Sonae...sonate?

Anonim spunea...

Suntem prea mici si nesemnificativi ca sa influentam acum lucrurile intr-un fel sau altul. Problema noastra care as cataloga-o drept ghinion nu este aceasta criza imobiliara si economica in general. Tot timpul am avut parte de guvernari proaste care au facut si fac orice in afara faptului ca nu se gandesc la interesele tarii noastre. Dar noi speram speram si intre timp dezbatem problema pe diferite bloguri si cautam explicatii in zadar pentru tot ce ni se intampla. Este o modalitate de a ne exprima liber si sa ne incurajam reciproc.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web