23 ianuarie 2009

..."romaneste": hopa- hop! "Hopa, Mitica"...,(p)ARAI !

...Ca un cetatean sa dovedeasca statului ca nu lucreaza si nu are "niciun venit", pentru a primi alocatia pentru copil..., acest stat (roman) impune sa se dea o "declaratie pe propria raspundere"...Nu e "tip", la un ghiseu de functionar public etc, ci trebuie data la un notariat public. Care costa la notar 42 lei, iar alocatia lunara e...tot 42 lei !

"Camatarii":) (pardon, bancile si institutiile de credit nebancare, consultantii/intermediarii de credit..., patronatul/managerii) concediaza (mai pe sest, mai...pe ici/pe colo, prin puncte esentiale ori ba). Despre situatia din agentiile imobiliare, am mai postat, nimic nou: restrangere de activitate, concedieri/demisii, falimente, inchideri...(chiar si firme mai mari, romanesti/straine sucomba sau sunt la limita de avarie). Asta in timp ce...Cleciu Ruxandra (sefa A.R.A.I.) "se piaptana": "Cand sa-mi cumpar o casa? Ca si cumparator pe masura ce astept, voi avea acces din ce in ce la mai putine oferte. In mod sigur este o perioada buna sa achizitionezi in primul semestru al lui 2009" (Capital, ieri).

Azi, insa (la Antena 3), intr-o insipida emisiune, aceeasi R.Cleciu spunea, "sfatuind" ...: "Ce ar trebui sa faca cineva care vrea sa cumpere un apartament, sa cumpere acum, sau sa mai astepte? ...Pai, cred ca sa mai astepte cateva luni".

Cata "profunzime", de la o zi la alta, "cata precizie", "profesionalism"...! :) . Mai bine taci sau spui "nu stiu", decat sa vorbesti abureli-aiureli si sa te schimbi in declaratii, aprecieri, de la o zi la alta...

Tot de "schimbari" in job (parlamentar acum, dezvoltator/vanzator pe persoana fizica, inainte...) si de declaratii am avut parte (aceeasi emisiune) si de la R.Negoita, parlamentar in Teleorman de la PSD si co-patron la RIN Hotel, ziarul ring ce sa da gratis, "am iesit din afaceri, fratele meu se ocupa, 4 ani eu sunt in politica"..., apoi "stiu ce inseamna, eu cu asta ma ocup...". In cadrul aceleiasi emisiuni! "Arama pe fata": asa se si stia, ca se ocupa si acum (mai ales) de afaceri imobiliare.

"Hopa, Miticilor", mai hotarati-va..., mai ganditi; de pe o zi pe alta, de la...o declaratie la alta, de la...minut la minut !
:)

Asadar, revenind, ce sa faca actuala "masa" de disponibilizati din "creditare"/imobiliare? Majoritatea companiilor de profil/bancilor se extindeau non-stop, cum aparea un mic spatiu la parterul unui bloc, cum..."hop" cate-o dintr-asta..., iar angajarile se tineau lant, "banda mergea". In fisa postului, mai toti angajatii aveau "target"-uri, "sarcini...", care - pana nu de mult - erau atinse sau chiar depasite.
Actualmente, nu mai "tine" si, conducerile, invocand "neatingerea target"-ului, dau afara, "hopa"...out ! Interesant ar fi daca vreuna dintre persoanele din respectivele conduceri le-ar atinge...(acum) :)

...Ca o (potentiala) solutie de angajare chiar si pentru astfel de proaspat sau viitori disponibilizati ar fi la o companie aeriana din E.A.U. (Emirtatele Arabe Unite) care doresc insotitori de zbor din Romania. Vreo 2.000 ! Plata? 2.500 USD (plus "bonusuri"!).

Daca pe la noi se concediaza in multe sectoare economice, iata ca "afara" inca mai pot fi solutii. Ce, un bun "manager de credit" nu poate fi si un bun steward (sau buna stewardesa)? Arabii, dupa ce au la(n)sat tema celor din Cluj Napoca (Agentiei Judetene a Fortei de Munca), revin intr-o luna "pentru finalizarea discutiilor, iar in martie sau aprilie am putea organiza o bursa a locurilor de munca pentru posturile oferite..." (dir.Daniel Don)-Mediafax.

In orice caz, situatia pierderii locului de munca nu poate fi confortabila pentru nimeni, mai ales pentru cei din top management, obisnuiti cu castiguri salariale mari, situatii care deja "au dus la un val de divorturi venite din partea sotiilor fostilor directori executivi" (Daily Telegraph). Nu mai produce..., nu mai e (cu) banu', nu mai e acces la casa de moda, lux, croaziera, icre de Manciuria/ fructe de mare etc, pai de ce sa "mai tina femeia" un asemenea barbat pe langa casa?! :)

De remarcat si ca, in piata imobiliara, majoritatea bancilor sisteaza practic finantarea pentru noi proiecte imobiliare, mai mult..., chiar si pentru cele vechi ("crizate" ori ba...) bancile "preseaza" pentru a-si primi banii, oprindu-le finantarea. Semn ca dorinta de lichiditati primeaza (si) pentru banci.
...Mai sunt si exceptii, banci (de exemplu Volksbank) care continua angajamentele contractuale cu dezvoltatorii imobiliari, indiferent din ce sector imobiliar ; ma rog, care...continua si gandesc la piata, care si-au analizat corespunzator A-Z, marja de profit etc, pentru ca altii vand sau incearca sa vanda cu totul, la stadiul in care e dezvoltarea azi...).

Un comentariu:

Anonim spunea...

CAND O VAD PE ASTA DE LA ARAI CUM O DA PE ARATURA,E JAPITA RAU!CATI PARAI SI-O FI LUAT DIN SPECULA SI MINCIUNI?

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web