24 ianuarie 2008

Agitatie mare, mare, mare .

...Mai toti politicienii, deontologii si analistii ce spuneau ca "economia duduie", "leul e mare si tare" etc prin toamna trecuta, acum...urla de la ficati si se rup in figuri cum ca ..."vedeti ma, prostilor, cand am zis eu ca..., ziceati ca sunt cobe" si afirma "stiintific" ca "economia e rea" etc etc etc. Jalnic spectacol prin presa, oricare ar fi ea. O exceptie care nu pot sa ma abtin sa n-o mentionez: Ilie Serbanescu.
Da, e (de) rau. Se stia ca e de rau, pe "intern", bugetul a fost sufocat si n-are de unde plati...multe promise si legiferate pompieristic, statul cheltuie mult si se imprumuta mult, cetateanul cheltuie mult si se imprumuta asemenea, beneficiile cresterii economice post-aderare au fost prost gestionate, deficitul de cont curent s-a adancit permanent etc, practic, desi "poza" era ca "oficial, ne merge bine", in realitate, dincolo de "poza", era...gunoi cat casa! Cand s-a imputit de-a binelea, normal ca s-au trezit si deontologii si, pare-se, autoritatile.
Sa speram ca nu e (prea) tarziu. Mai ales ca, asa cum am pus pe tapet inca de la publicare blogului, tavalugul de pe pietele externe, financiar-bancare, logic ca influenteaza si Romania, de la criza creditelor ipotecare americane, care a nenorocit foarte multi oameni, pana la scaderile dramatice ale burselor din intreaga lume. Cand ma gandesc ca avem si alegeri anul asta, plus de urmarit in presa scrisa si audio-vizuala Campionatul European de Fotbal si Olimpiada de Vara din China..., iar prin politica romaneasca, "tara arde si baba se piaptana".
Totusi, n-ar strica sa se instaureze calmul. Si atat guvernul, cat si cetateanul, sa (se) analizeze si sa ia decizii economice chibzuite. Macar in ceasul 12 "trecute fix" !

Sunt si vor fi persoane (fizice sau juridice) care pierd, mai mult sau mai putin, dar si altele care vor castiga. Depinde de sensibilitatea fiecaruia la risc si de modul cum au avut plasamentele. Nu trebuie sa ne surprinda, asta se intampla de cand lumea, oriunde in lume. Ferice de cei...care castiga sau, macar, sunt pe "zero" ! :)

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web