7 ianuarie 2008

VARA-I TOT CA IARNA: Bucurestiul e BLOCAT !

Cum a cazut ninsoarea, gata...! A paralizat Capitala !

Avem mall-uri si supermarket-uri peste tot, multe, cat de multe, in mijlocul orasului daca s-ar putea sa fie toate, ar fi..."perfect"! Masini, cat mai multe masini! Oameni, cat mai multi oameni !
Strigam...la cer: "E STRIGATOR LA CER" ! ! ! Nu mai putem, ne sufocam in acest oras ! Cui sa strigam, cui sa protestam, cui ?!
S-a construit anapoda, fara claritate arhitectonica, s-a daramat mai rau ca pe timpul lu' Ceasca si ce trebuia si era necesar, dar si ce nu. Practic, nu exista o viziune asupra solutiilor urbanistice, se face parca totul dupa ureche, sa vedem "ce iese", "sa consumam fondurile UE" s.a. Cum le consumam si ce rezultate sunt, e alta treaba...Poate ca ar putea cineva din randul autoritatilor sa se intrebe, de exemplu, de ce nu se directioneaza fonduri si catre cei 10% dintre bucuresteni care...NU au utilitati (inclusiv curent electric)? Ce sa mai spunem de parcari, de stangularea zilnica a transportului in Capitala ?!

Ma uitam zilele astea..., la lentoarea si nesimtirea autoritatilor locale din Bucuresti. Ce capitala din lume are teritoriul impartit "in 6" asa incat fiecare primar de sector dispune si face "ce vrea...muschii lui", fara sa aiba legaturi cu ceilalti si cu Primarul General? E inadmisibil asa ceva. Daca dai o lege la care dispozitia Primarului General nu e luata in seama, nu intereseaza pe nimeni, ori chiar faci imposibila o coordonare a acestuia, iar autoritatile locale, primariile de sector..."dorm pe ele", cum n-aiba sa mearga ceva-n orasul asta in timp de probleme? Nu intereseaza "nume", ca e Videanu, Ontanu, Chiliman etc ! Nu conteaza ce partide si ce animozitati sau placeri au intre ei, dar daca au fost votati de bucuresteni pentru 4 ani, sa-si faca naibii treaba, sa conlucreze, iar Guvernul sa ajute, nu sa-si vada fiecare doar propriul interes (personal si/ sau de partid), ci sa se preocupe si de oras, doar e Capitala tarii !

Videanu vrea metrou mai inainte spre Otopeni, ministru Transporturilor, Orban, vrea sa-nceapa spre Dr.Taberei..., Videanu vrea sa coordoneze si da o directiva pentru deszapezire etc, Chiliman nu are treaba, c-asa spune legea lui Tariceanu si el e "de la ceilalti" s.a.m.d.
Am trecut prin Colentina ieri. Pe Ontanu, toata vara l-am vazut cu cascheta pe cap la cate un incendiu la vreo casa din suburbii, pe la depozitele de electocasnice vechi, pe la chiolhanurile "moca" de cate-o Sarbatoare etc, imediat "sarea" omul in prim plan la TV! Acum, ia-l de unde nu-i! Nici glasul nu i s-a auzit. Chiar sa-i intereseze pe oamenii astia doar...?!

Autoritatile s-au dovedit inca odata incapabile sa rezolve o situatie de criza, fie ca-i iarna, fie ca-i vara. Din pacate, criza devine o situatie de permanetizare...

Primaria Generala vrea sa blocheze total accesul auto, pe o vreme ca asta de la inceput de an, sa lase doar masinile Salvarii, Politiei si Pompierilor, plus aprovizionarea cu hrana. Bun, dar ce facem apoi, mergem pe jos tot orasul sau ne inchidem in locuinta?
Ce facem?! Incotro? Metroul? Pai, nici acolo nu mai ai loc sa arunci "ac", e ultraaglomerat! Deh!..., la noi, mai inainte s-a si se construieste, s-au dat si se dau autorizatii cam pentru orice si oriunde,s-au tot intamplat abuzuri si crime urbanistice betonandu-se totul si..., dupa aceea, devenim "genilali" si observam ca ne sufocam din lipsa de aer, ca vine rahatul in batatura caselor din zonle noi cand ploua torential pentru ca nu-i canalizare si nu-s drumuri OK..., ca luam foc vara mai cu seama in blocurile de cartier pentru ca se-ncing infernal, neinvestindu-se mai nimic in reabilitarea lor termica, ca iarna vesnic zapada ne prinde "nepregatiti", ca mai mereu firmele de salubrizare n-au utilaje, n-au oameni si nu intervin prompt si eficient la necesitate s.a.m.d.

Nu ne vad bine...

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web