10 ianuarie 2008

Doua bune si una...rea !

Daca ai cumparat cu credit bancar o locuinta (situatia preponderenta printre cumparatori) si daca intarzii la plata ratei lunare a creditului, vei fi inregistrat ca restantier la Biroul Unic doar dupa un termen de 15 zile de la "constatarea incidentului". De dorit si de evitat sa ajungi pe "lista neagra".
De asemenea, la cumpararea unui imobil cu credit (atentie!, imobil inseamna ceva....la bloc sau o casa cu/ fara teren sau doar acesta singur), banca iti va structura creditul solicitat atat dupa avansul platit ( costurile creditului vor fi diferentiate, dupa marimea avansului dat), cat si dupa cronologia creditului (primul, pentru un apartament la bloc, va avea un cost, al doilea...sau, daca "tii", al treilea credit vor avea costuri diferite). E evident ca bancile, in lupta lor pentru a te atrage drept client, incearca sa diversifice oferta si sa atraga, adaptandu-se la conditiile BNR si ale pietii.

...Si ceva nasol (cand dai, deh..., nu e placut :) ...): la intabularea proprietatii imobiliare achizitionate, vei plati o taxa de 0,15% din valoarea acesteia.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web